ČADEŽ U POSETI CEMENTARI CHR SRBIJA

0

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetio je danas cementaru CRH Srbija, koja se nalazi u selu Popovcu, blizu Paraćina.

Frederik Obe (Frederic Aubet), generalni direktor CRH Srbije, sastao se danas sa predsednikom Komore Markom Čadežom, analizirajući ekonomsko i poslovno okruženje i razmatrajući potencijale i prilike u građevinskoj industriji u Srbiji.

„CRH Srbija je aktivni učesnik u mnogobrojnim građevinskim projektima u Srbiji. Sa jedinstvenim portfoliom svojih proizvoda – cementom, gotovim betonom i agregatima (šljunkom i peskom), kao i sa potpunom tehničkom ekspertizom i rešenjima koja nudimo svojim kupcima, ponosni smo što ćemo i ove godine nastaviti da učestvujemo u značajnim i važnim infrastrukturnim i razvojnim projektima u Srbiji“ rekao je direktor CRH Srbije Frederik Obe

Sa druge strane, Privredna komore Srbije kao nacionalna asocijacija kompanija i preduzetnika, igra značajnu ulogu u javnom, privrednom i ekonomskom životu Srbije, reprezentujući interese srpske privrede u inostranstvu i poboljšavajući klimu za poslovanje svojih članica u zemlji.

Veliko nam je zadovoljstvo što nas je gospodin Čadež posetio danas, imali smo veoma sadržajan sastanak, i uvereni smo da će se naša međusobna saradnja intenzivirati u budućnosti”, zaključio je Frederik Obe.

chr-2

Nakon sastanka domaćini su organizovali posetu proizvodnom postrojenjima za goste iz Privredne komore Srbije.

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 89.000 ljudi na blizu 3.900 operativnih lokacija u 31 zemlji širom sveta. Sa tržišnom kapitalizacijom od EUR 24 milijarde, CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u Severnoj Americi i druga na svetu. Grupa ima lidersku poziciju u Evropi, kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi. CRH je posvećen unapređenju životnog prostora kroz isporuku vrhunskih materijala i proizvoda za izgradnju i održavanje infrastrukture, stambenih i komercijalnih projekata.

Cementara CRH Srbija smeštena je u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Godišnji kapaciteti cementare su 1 350 000 tona cementa i veziva. Sa dve fabrike betona blizu Beograda, u Krnjači i Dobanovcima, CRH Srbija je prisutna i na tržištu gotovog betona, a flota od blizu 20-ak brodova eksploatiše, transportuje i prodaje pesak i šljunak različitih frakcija širom Srbije. Poseban sektor u CRH Srbiji ima dugogodišnje iskustvo u tretmanu i proizvodnji alternativnih goriva iz sortiranog komunalnog otpada, a naši eksperti nude rešenja za zaštitu životne sredine i u petrohemijskoj industriji i industriji guma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime