BUJOŠEVIĆ NOVI GENERALNI DIRKETOR RTS – A

0

Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao je novinara iz Beograda Dragana Bujoševića za generalnog direktora.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Zoran Popović rekao je posle sednice na kojoj je Bujošević izabran za generalnog direktora da je bilo više dobrih kandidata.

Popović je dodao da je Bujošević dobio šest glasova članova Upravnog odbora, što je dvotrećinska većina ukupnog broja njegovih članova i istakao da bi Bujošević za mesec dana trebalo da stupi na dužnost.

U ime Upravnog odbora Popović je čestitao Draganu Bujoševiću i RTS-u.

Proces glasanja završen je za pola sata, ističu u Upravnom odboru.

„Sve one priče da niko neće biti izabran, da je konkurs namešten nisu bile tačne. Mislim da smo uspešno, veoma kolegijalno obavili taj posao“, istakao je Popović.

Pred novim generalnim direktorom su ozbiljni zadaci.

„Veoma težak posao. Tu je pitanje pretplate, takse, dalja sva pitanja u vezi sa finansijama. Pred Bujoševićem stoji velika reorganizacija medijske ustanove, nova sistematizacija radnih mesta i još niz poslova“, objasnio je Popović.

Finansiranje jeste prioritet, svestan je novi direktor. Dragan Bujošević navodi da postoji nekoliko predloga za rešavanje finansijske situacije, o kojima bi trebalo razgovarati sa predstavnicima različitih ministarstava.

„Drugi deo se tiče samog programa RTS-a, pre svega informativnog programa, koji bi trebalo da ostane otprilike kakav jeste. Da zadrži taj profesionalni nivo i, ako može, da ga poboljša, zato što RTS do sada, koliko sam ja shvatio, nije imao primedbi da ne ispunjava te standarde, i to je dobro i pohvalno za RTS“, rekao je Bujošević i istakao da više niko ne govori o RTS-u na loš način.

Konkurs za generalnog direktora Upravni odbor Radio-televizije Srbije objavio je 10. februara. Prijavilo se 26 kandidata, a formalno-pravne uslove ispunilo je njih 11.

Dragan Bujošević je rođen u Beogradu 1954. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, smer novinarstvo. Bio je glavni urednik Evropljanina i Politike, a radio je i u NIN-u kao novinar i zamenik glavnog urednika.

Dobitnik je brojnih nagrada: Godišnje nagrade Politike, Nagrade „Duda Timotijević“ za unapređenje TV novinarstva 2001, Nagrade BK fondacije za novinarstvo i publicistiku 2002. godine, Nagrade „Staša Marinković“ lista Danas za analitičko novinarstvo 2008. godine.

Objavio je knjigu Peti oktobar – 24 časa prevrata.

RTS

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime