BUBNJAR IGOR JEREMIĆ: JAGODINA JE ODUVEK BILA RASADNIK IZVRSNIH MUZIČARA

0

Jagodinac, bubnjar Igor Jeremić svojim uspehom poslednjih godina upotpunjava već legendu o tome da je Jagodina rasadnik vrhunskih muzičara i nastavlja priču da na ovim prostorima stasavaju odlični bubnjari. Igor već osam godina svira sa Dženanom Lončarevićem, a od pre godinu dana otvorio je i školu bubnja za talentovanu decu ali i za sve one kojima je bubanj ljubav.

„Od malena sviram i volim bubanj, to je moj način života. Mogao sam da se školujem za klavir i gitaru što je ovde uobičajeno, ali ja sam8 želeo bubanj. U Jagodini ni danas ne postoji odsek bubanj u muzičkoj školi i to je velika šteta. Školovanje u inostranstvu je bilo preskupo za moju porodicu. Međutim, moj učitelj je bio Slobodan Stojanović Kepa iz grupe „Smak“ i te lekcije su presudno uticale na moj život. Kada učite od najboljeg bubanjara bivše SFRJ u vreme kada je muzika bila nešto sasvim drugo nego danas, onda vam škola nije nužno potrebna. Bubnjem se mora vladati, ali ako nešto voliš i posvetiš se tome iz ljubavi, onda je to to. Prvi bubanj sam dobio na poklon od Kepe. To je bio Ludvigov bubanj koji je bio pojam za to vreme. Prvi bend sa kojim sam svirao je bio jagodinski bend „Inside“ u Principu. Svirali smo rok i sećam se članova benda Jere gitariste, Džemija koji je sad u Holandiji i svira violončelo. Posle tog benda, svirao sam u grupi „Neocortext“ u kojoj je pevao moj sadašnji kum Ivan iz Eros benda. Jagodina je oduvek bila grad u kome su stasavali odlični muzičari“ priča Igor.

Igor nije želeo da svira narodnjake i pokušao je da upiše muzičku akademiju u Americi, gde je kao talentovan mladi muzičar prošao prvi krug ali zbog finansija nije mogao da se i školuje tamo devedesetih godina kada se u Srbiji izuzetno teško živelo.

3„Razočaran tom činjenicom da bez para ne možete usavršiti svoj talenat kao i činjenicom da živim u siromašnoj zemlji, nekoliko godina potpuno sam prestao da sviram bubanj. Posle toga sam počeo sam iz početka. Došle su godine kada sam snimao sa mnogo imena iz sveta narodne i zabavne muzike. Od pre osam godine stalni sam član benda Dženana Lončarevića. Naša saradnja počiva na profesionalizmu ali i na prijateljstvu. Dženan dolazi u Jagodinu kada ima vremena, ali stalno smo na nastupima zajedno. On je muzičar koji mnogo radi. Jagodinci imaju legendu Čedu bubnjara i veoma sam ponosan na to da jedan veliki bubnjar potiče iz Jagodine. Odrastao sam uz njegovu muziku, i poslovno i privatno“ kaže Igor.

Škola bubnja koju vodi Igor Jeremić počela je sa radom prošle godine i za sada ima 11 malih polaznika.

„Današnja deca su neverovatno talentovana, oni su kao pametni mobilni telefoni, brzo upijaju, brzo uče, svestrani su. U velikim gradovima muzičke škole sa odsekom bubanj, rade veoma uspešno. Imamo odličan program po kome sam ja radio sa Kepom, a koja polaznicima daje pravo znanje. Velika je šteta da jagodinska muzička škola nema odsek bubanj. Imam sjajne klince koji neverovatno sviraju sa 10, 11 godina. Imam i bubnjare koji sviraju već 10,15 godina ali su propustili osnove i sa njima prolazim kroz te finese koje su jako važne. Imam već afirmisane bubnjare kojima fali prostor koji su propustili u sviranju i za njih mi je potrebno oko šest meseci rada. Sarađujem sa bubnjarima koji predaju u inostranstvu i deci koja su talentovana pružamo razne mogućnosti“.

Na časovima bubnja mogu se učiti i udaraljke. Broj telefona škole bubnja je 064 915 41 40.

Igor sa bendom Dženana Lončarevića svakog vikenda svira širom Srbije, kao i širom susednik država. Uskoro će nastupiti u Paraćinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime