ADVOKAT TRAŽIO IZUZEĆE SVIH SUDIJA, SUD ODBIO!

0

Jagodinski advokat Dušan Gašić tražio je izuzeće svih jagodinskih sudija u slučaju koji se vodi u Osnovnom sudu u Jagodini, ali je njegov zahtev odbijen Osnovni sud u Jagodini podigao je optužni predlog protiv Gašića jer je kako piše u izveštaju, sudiji Dragani L. ugrozio sigurnost tako što je naglo otvorio vrata sudnice i rekao „Jednom ste osetili mač i sad ćete još jednom, i to sa dve oštrice.“

„I sam sudija koji je određen u ovom slučaju Miloš V. složio se i dao izjavu da IMA razloga da on bude izuzet. Razlog je jasan, to su kolege kao i svi ostali, sami znaju da ne mogu biti potpuno objektivni. Međutim, i pored toga Viši sud koji je nadležan je odbio moj zahtev da se izuzme i ovaj i sve ostale sudije. Skoro je bio slučaj jedne sudije koja je imala porodični spor, svi su bili izuzeti. Kako je to moglo a sad ne može? postavlja Gašić pitanje.

„U Osnovnom sudu u Jagodini radim preko 20 godina koliko sam i u advokaturi. Sudija i ja se privatno poznajemo dobro. Nikad nikome nisam pretio, bio nasilan ili bezobrazan, posebno prema ženama sa kojima sam u odličnim odnosima. Dragana L. je bila jedna od sudija koja nije bila izabrana i reforma pravosuđa bila je nepravedna prema njoj, ali je kasnije vraćena na posao. Ono što sa rekao o maču i oštrici odnosilo se na reformu pravosuđa. Naši odnosi su se pogoršali iz privatnih razloga. Počele su da stižu presude u kojima sam ja stranka, npr tužim klijenta koji mi nije platio i ona presudi protiv mene. Smatram da sudija ima privatne razloge da to radi. Smatram da ona sprovodi tuđu netrpeljivost prema meni, rekao je Gašić.

Ovaj slučaj biće nastavljen 16. marta.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime