Bralović: Seljak jednom u veku kada mu dogorelo do noktiju izađe na put i varošani polude

0

Aktivistkinja za zaštitu ekologije. književnica iz Pranjana, Ljiljana Bralović poručila je sa svog fejsbuk profila, a povodom protesta poljoprivrednika u kome i sama učestvuje, da će Srbija nestati kada nestane seljaka.

„Ozbiljno se pitam možemo li mi još da se svrstavamo u ljude? Postavljaju neki moralista pitanje odkud seljacima ovakvi traktori. Kažu, dođe im da polude kada vide taj prestiž !A znaju li koja je muka i krediti da se kupe ti traktori? U redu je da varošani imaju i luksuzne stanove i džipove i letovanja i zimovanja i od toga nikome ne dođe da poludi. A onaj što radi pod nebom od svitanja do mrklog mraka 365 dana u godini treba da ore drvenim ralom i volovima? Ne sme da blokira saobraćaj da vrli varošani stignu gde su naumili. Čekanje u redovima, kod lekara, na pumpama, graničnim prelazima, nikoga ne tera da poludi. Seljak jednom u veku kada mu dogorelo do noktiju izađe na put i varošani polude! Pa kada nas seljake načisto unište nećete kupovati meso u Lidlu i Idei za sitne novce. Plaćaćete ga kao kavijar. Samo se vi sablažnjavajte. Kada nestane seljaka nestaće i Srbije. Ali pre toga će stradati ovi ,,što im dođe da poludi kada vide traktore od pedeset hiljada evra.“ (Cenu su sami odredili)“ napisala je Bralović.

Poljoprivrednici i dalje protestuju u Novom Sadu, Subotici, Pančevu i Kragujevcu. Ratari iz Rače na traktorima u Lapovu čekaju odgovor Vlade, a oni iz južnog Banata blokirali su oba izlaza iz Pančeva za Beograd. Premijerka Ana Brnabić rekla je na sastanku sa poljoprivrednicima da niko neće izaći iz Vlade dok se ne postigne dogovor, prenosi RTS.

 

 

Foto fejsbuk 

 

Prethodni tekstDve radnice povređene u fabrici „Krušik“
Sledeći tekstRukometašice Jagodine na turniru u Slovačkoj – Nova sezona, stari ciljevi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime