„BORIS TADIĆ, BORKO STEFANOVIĆ-SAVEZ ZA BOLJU JAGODINU“ (5) NI JS NI SNS

0

„Jedina prava opoziciona lista na predstojećim lokalnim izborima za jagodinsku gadsku upravu BORIS TADIĆ, BORKO STEFANOVIĆ – SAVEZ ZA BOLJU JAGODINU, SOCIJALDEMOKRATSKA STRANKA, nastavila je sa tribinama po seoskim mesnim zajednicama.

Meštanima Rajkinca i Majura su program koalicije za selo predstavili Aleksandar Grković kandidat za gradonačelnika, doktor Milan Miloradović kandidat za predsednika Skupštine Grada Jagodina i doktor Suzana Matejić kandidat za zamenika gradonačelnika Jagodine.
Grković je naveo kako jedino ova koalicija daje plan za spasenje Fabrike kablova i Jagodinske pivare, i da postoji način da ova dva giganta ne odu u stečaj. Neka država otpiše svoja potraživanja prema ovim gigantima i privatne poverioce zamoli da dug naplate na rate. To će omogućiti da ove firme ne odu u stečaj i da mogu i dalje da rade, kako tvrdi i izveštaj Svetske banke iz 2002.godine. Grković je u Rajkincu poklonio trening majice i fudbalske lopte Fudbalskom klubu „Morava“ iz Rajkinca. Takođe obećao je da će lokalna samouprava na čelu sa jagodinskom SDS ući u projekat trajnog rešenja klizišta u Rajkincu i da će se ući u projekat otvaranja ambulante u Rajkincu.
Doktor Milan Miloradović naveo je potrebu za sredjivanjem zdravstvenog sistema. Potrebno je da decentralizujemo zdravstvo tako što ćemo otvarati ambulante po selima. U zdravstvu ima manjak medicinskih radnika, a to se najbolje vidi po redovima ispred ordinacija koje vidimo svakog dana. Potrebna je bolja organizacija zdravstva, i mi ćemo ući u taj projekat.
Doktorka Suzana Matejić podsetila je na vreme kada je ona bila student i kako su njeni roditelji sa dve plate radnika Fabrike kablova mogli da joj priušte studiranje medicine, skromno, ali se moglo. Ona je rekla da je ovo koalicija onih koji će raditi na tome da se dostojanstvo vrati u narod, time što će radnička klasa moći pristojno da živi“ navodi se u saopštenju kolaicije koja na lokalne izbore izlazi pod brojem 5.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime