FK JAGODINA POSTAVLJA TEREN SA VEŠTAČKOM TRAVOM

0
Jedan od prioriteta FK Jagodina pre početka naredne sezone je i rekonstrukcija i sređivanje terena, kako glavnog tako i pomoćnih terena na Gradskom stadionu. Radovi su toku a izvođač je preduzeće „Bela flora“ iz Buljanja kod Paraćina, koje raspolaže najsavremenijom opremom i mašinama i koje se više od 10 godina bavi održavanjem terena. Osim brojnih terena superligaša u Srbiji, „Bela flora“ održava terene i napoznatijih klubova u Nemačkoj, Mađarskoj, Austriji i u još nekim evropskim zemljama.
„Travnati tereni Gradskog stadiona su trenutno u lošem stanju, i oni su zreli za jednu dobru rekonstrukciju kao i saniranje svih depresija a na kraju vreme koje je bilo u nazad je takvo da su se dosta oštetili tokom treniranja.  Treniralo je dosta ekipa, sada je pauza i rešili smo da ih dovedemo u neko uredno stanje. Ozbiljne radove na pomoćnim terenima sigurno nismo izvodili dve godine, možda i više zavisi šta se podrazumeva. Obavezne intervencije kao što je „vertidren“ je rađeno svake godine po jednom ili eventualno dva puta. Tereni su takvi kakvi jesu, zreli za jednu rekonstrukciju i tu se sada nalazi par mašina za vertikulaciju i te mašine poravnaju teren, skini pirevinu koja je najveća štetočina za prirodnu travu, posle toga dolazi aeracija sa čepovanjem i sa dubljom vertikulacijom. Zatim ide nanošenje peska i nasipanje semena i zalivanje i ravnanje terena. Posle toga ide održavanje terena sa zalivanjem jedno 15 dana dok krene mlada trava i tek posle 20 do 25 dana može da se koristi. To važi za dva pomoćna terena i za glavni teren Gradskog stadiona“. rekao je Slaviša Pantelić direktor Gradskog stadiona .
TEREN S VESTACKOM 2
Posebna investicija FK Jagodina odmah nadomak pomoćnih terena sa prirodnom travom je i teren sa veštačkom travom. Radi se iz donacije Evropske fudbalske federacije i Fudbalskog saveza Srbije u vrednosti od oko 170 000 eura.
„Mi smo u sklopu naših terena za trening, tri travnata terena rešili da napravimo i teren sa veštačkom travom. U sklopu dimenzija 94 metara dužine i 70 metara širine, ovde je u poslednjih dva meseca rađena prvo drenaža,  što znači da ima dovoljan broj drenažnih kanala da odlije svu vodu i kišnica koja naiđe sa određenim padom od 0,5 posto i posle toga dolaze predviđeni separati, da bi na kraju došao pesak separisani i nakon toga dolazi do valjanja a posle i veštačka trava. Posle veštačke trave dolazi do postavljanja ograde, visine do pet ipo metara. Teren sa veštačkom travom biće jedan od najatraktivnijih u Srbiji, to će biti teren po svim propisima za odigravanje utakmica“. kaže Direktor Gradskog stadiona Slaviša Pantelić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime