BOGDANU CVETKOVIĆU NAGRADA „SRPSKO PERO“

0
Jagodina, 24. juna 2016.-Urucenjem nagrada "Srpsko pero" za najbolju pesmu sa konkursa za pisce do 35 godina starosti, Bogdanu Cvetkovicu, "Zlatnog orfeja" i "Pomoravskog orfeja", veceras je u Jagodini zavrsio tradicionalni, 31. knjizevni festivala "Srpsko pero", koji se odrzava pod pokroviteljstvom Skupstine grada Jagodine. FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr

Uručenjem nagrada „Srpsko pero“ za najbolju pesmu sa konkursa za pisce do 35 godina starosti, Bogdanu Cvetkoviću, „Zlatnog orfeja“ i „Pomoravskog orfeja“, sinoć je u Jagodini završio tradicionalni, 31. književni festival „Srpsko pero“.

Svečanost je održana u Narodnoj biblioteci u Jagodini.

Nagrada „Srpsko pero“ za najbolju pesmu sa konkursa, po oceni žirija, dobio je student Filološkog umetničkog fakulteta u Kragujevcu Bogdan Cvetković za pesmu „Juris“.

U žiriju su bili književnik Miljurko Vukadinović iz Beograda, predsednik“ i književnici Bajo Džaković i Predrag Stefanović iz Jagodine.

Na konkurs je stiglo 150 pesama, priča, eseja i međužanrovskih ostvarenja od 103. pisaca iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Srba iz dijaspore.

Nagradu „Zlatni orfej“ „za savremeni pečat i trajan doprinos srpskoj kulturnoj baštini“, podelili su pisci Ivan Lalović i Dejan Bogojević.

„Pomoravski orfej“ uručen je pesniku iz Svilajnca Dragoljubu Jevremoviću.

Nagrade se sastoje od unikatne diplome i novčanog iznosa.

U okviru ove svesrpske književne manifestacije, održano je veče aforizama pisaca iz Pomoravlja i tribina „Zašto su prazne srpske kolevke“, na temu koje je govorila Biljana Spasić autor knjige „Zašto Srbi nestaju“.

Sinoć, pre uručivanja nagrada, održano je tradicionalno „Vidovdansko poselo“, na kome su nastupili književnici Srbije sa pesmama o Kosovu.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine.

 Tanjug
Prethodni tekstRZS: PROSEČNA ZARADA 43.951 DINAR
Sledeći tekstAMSS SAVETUJE OPREZ NA PUTEVIMA ZBOG MOGUĆE OLUJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime