BLOKADE NA NAPLATNOJ OD 17 SATI, HITNA POMOĆ MOŽE DA PRODJE

1

Na naplatnoj rampi u Jagodini od 17 sati i danas počeće blokade zbog poskupljenja goriva. Građani u ovom periodu mogu da koriste alternativne pravce. Blokiran je i ćurijski most u 17 sati. Proveravali smo da li će vozilo Hitne pomoći moći da prođe blokadu ukoliko dođe do saobraćajne nezgode na auto putu.

„Do sad nismo imali takvu situaciju, ali siguran sam da vozilo Hitne pomoći može i mora da prođe blokadu, s obzirom da se radi o životima ljudi. Ukolikobi bilo problema, a ne verujem, koristili bismo alternativni pravac“ kažu u jagodinskoj Hitnoj pomoći.

Najnovije poskupljenje goriva je do dva dinara po litru. Benzin od 95 oktana dostigao je cenu od 153,9 dinara po litru, evrodizel 163 dinara, a ekstra evrodizel 168,4 dinara. U poslednjih mesec dana cena benzina porasla je za 4,8 odsto, dok je dizel poskupeo 6,2 odsto. Stručnjaci tvrde da je najveći problem prevelik namet države koja kroz akcizu u ceni benzina učestvuje sa 55,2 odsto (82,44 od 149,4 dinara po litru), a dizela 53,8 odsto (85,6 od 158,98 dinara po litru).

Zbog takvog stanja građani su blokirali glavne saobraćajnice u Beogradu, Slaviju, mostove, ali su i u drugim gradovima protesti. Blokirani su bili Niš, Šabac, Novi Sad…

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime