Blokada tromeđe Jagodine, Kragujevca i Rekovca

0

Ekološka udruženja danas (27.11. 2021.) blokiraće put na tromeđi Jagodine, Kragujevca i Rekovca. 

„Prvi građanski pokret u Srbiji za peticije, onlajn i oflajn aktivizam „Kreni-promeni“, koji je u saradnji sa Savezom ekoloških organizacija Srbije (SEOS) organizovao protest u Beogradu 24. novembra, objavio je poziv sa potpisom Sava Manojlovića koji prenosimo u celini – I pored dve peticije sa preko 300.000 potpisa, stavova vodećih pravnika, ogromnog protesta u Beogradu, Vlada je usvojila Zakon o referendumu i inicijativi i Zakon o eksproprijaciji.

U subotu od 14 časova Srbija staje! U Beogradu raštrkani sa svih prilaza ćemo zauzeti Gazelu peške. U Novom Sadu Varadinska duga. U Kragujevcu prelaz kod Balkana. PPNS saznaje, takođe i na tromeđi: Kragujevac-Rekovac-Jagodina, kod Kapije Levča. U ostalim gradovima će se ljudi samoorganizovati“ navodi se u pozivu za blokadu. 
Blokada tromeđe zakazana je za 14 sati.

U subotu od 14 sati blokada je zakazana:
• U beogradskoj Gazeli
• U Novom Sadu, Varadinska duga
• U Kragujevcu prelaz kod Balkana
 
Zbog usvajanja Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, kao i Zakona o eksproprijaciji, SEOS (Ne damo Jadar, Zaštitimo Dobrinju i okolinu, nEko brine za Levač, Eko brigada Jagodina i Suvoborska greda), i brojna ekološka i građanska udruženja iz Srbije, pozivaju vas na blokadu puteva 27.novembra od 14 do 15 časova, saopšteno je iz SEOS-a.
Prethodni tekstLutovac: Idemo u frontalnu borbu protiv vlasti
Sledeći tekstKreni – promeni: Blokada vitalnih saobraćajnica uspešno izvedena zahvaljujući hrabrim građanima

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime