Blizanci Nemanja i Nikola Milošević i Đorđe Aleksić u „Trci za život“

1

Trojica momaka počeli su večeras „Trku za život“ od Jagodine do Beograda, kako bi pomogli da se prikupe sredstva za lečenje bolesne dece. Cilj im je da pređu distancu dugu 135 kilomerar, od crkve Svete Petke u Jagodini do Hrama Svetog Save u Beogradu. Momci nose majice sa brojevima za uplatu pomići i slikama dece za koju trče – Olivera, Vuksana i Une.

Iako su predviđene distance za trčanje tri, pet, deset ili 21,1 km, trojica momaka iz Jagodine – blizanci Nemanja i Nikola Milošević i njihov drug Đorđe Aleksić – odlučili su da trče od crkve Svete Petke u Jagodini do Hrama Svetog Save u Beogradu, neverovatnih 135 kilometara. Iz Jagodine su krenuli večeras u 19h i očekuje se da će u Beograd stići u nedelju prepodne.

„Ovim divnim mladim ljudima cilj je da na ovaj način pozovu sve ljude u Srbiji da pomognu i šalju SMS poruke za ovu decu (843 za Unu, 848 za Olivera i 857 za Vuksana). Na moje pitanje da li su svesni koliko je teško preći 135 kilometara odgovorili su da, koliko god da je teško, nije teško koliko je roditeljima bolesne dece i samoj deci i ovo je njihov način da pruže bezrezervnu podršku i da pokažu da nisu sami u svojoj borbi. Plan je da ovu distancu pređu bez odustajanja. Potez vredan najvećeg divljenja, a na nama je da i decu i njih podržimo slanjem poruka! 843 na 3030, 848 na 3030 o 857 na 3030″, saopštila je organizatorka „Trke za život“ Daliborka Jović Stanković.

„Odlučili smo da pruzimo podršku Uni, Vukašinu i Oliveru, deci koja se bore protiv spinalne mišićne atrofije. Kako bi ih priblizili leku potrebna nam je pomoc svih vas, puno bi znacila svaka poruka koju posaljete. Cilj nam je da stignemo do najvece pravoslavne Crkve na svetu, Hrama Svetog Save, noseci majice na kojima pise kako da pomognete. Zelimo da osetimo bol u misicima,plucima i da se izborimo sa tim kao sto se i nasi mali heroji bore u mnogo vecim bitkama, svaki korak posvecujemo njima, bez obzira na ishod trke pruzicemo svoj maksimum“ napisao je Nemanja na svom fejsbuk profilu. 
 

Jedna u nizu humanitarnih akcija koje se poslednjih meseci organizuju u svrhu prikupljanja pomoći bolesnoj deci, korisnicima Fondacije Budi human, jeste i „Trka za život“. Trka je počela 1. decembra i trajaće punih mesec dana, sve do 31. decembra. Na početku trke, novac se sakupljao za Minju, Aniku i Olivera, za koje je trebalo sakupiti najviše novca. U međuvremenu, iznosi za Minju i Aniku su prikupljeni, pa se trka nastavlja za Olivera koji je još daleko od cilja, a pridružili su mu se i Vuksan Zdravković i Una Vukanac. Sve troje dece boluje od spinalne mišićne atrofije. Učešće u trci plaća se uplatom direktno na račune dece ili slanjem SMS poruka na njihove brojeve u fondaciji.

Na kraju trke, svi učesnici dobiće startni paket sa medaljom, zahvalnicom i poklonom iznenađenja, a najbrže čekaju i posebne nagrade. Učesnici mogu trčati, hodati, šetati, budući da je učešće u ovoj humanitarnoj trci važnije od rezultata i plasmana.

N1

Prethodni tekstUroš Stojaković učestvovao na takmičenju pod nazivom Climathon Belgrade
Sledeći tekstRegistrovan zemljotres u Paraćinu

1 KOMENTAR

  1. Momci kad završite trku,odmah na sledeći zadatak – peticija; Novac za organizovanje dočeka Nove godine( nije bitno koje)u centru grada koji se finansira iz gradskog budžeta da se preusmeri za lečenje bolesne dece

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime