BLIC: KUMOVI I BRAĆA PREDSEDNIKA OPŠTINE ĆUPRIJA PREUZELI BOLNICU

0

Troje poverenika SNS u Ćupriji sprovode pravno, političko i rodbinsko nasilje u Opštoj bolnici u tom gradu, tvrdi dr Predrag Drenovaković.

Ne priznaju ni odluku suda: Opšta bolnica

Dr Marko Ilić je v. d. direktora, dr Svetlana Pavlović je njegova zamenica, dok je predsednik opštine Ninoslav Erić uspeo da preko Vlade Srbije postavi svog kuma Nenada Šćepanovića za predsednika Upravnog odbora, a rođenog brata Nebojšu za predsednika Nadzornog odbora.

Dr Predrag Drenovaković

Drenovaković kaže i da je član UO dr Dragana Todorović u bliskim rođačkim odnosima sa zamenicom direktora.

Dr Drenovaković tvrdi i da je prema pravosnažnim i izvršim presudama on jedini zakonski i legitimni direktor ustanove, ali bolnica i Ministarstvo zdravlja odbijaju da ga vrate na funkciju.
– Zaposleni se pitaju da li je direktor bolnice dr Marko Ilić ili predsednik opštine Ninoslav Erić i da li Ministarstvo zdravlja ovu ustanovu zbog toga tretira kao lokalno javno preduzeće – kaže dr Drenovaković.

Predsednik opštine Ninoslav Erić i v. d. direktora bolnice Marko Ilić

Bez obzira na pravosnažnu odluku Višeg i Apelacionog suda, kao i započetog sudskog izvršenja za povratak dr Drenovakovića na funkciju direktora, UO bolnice je raspisao i sproveo konkurs za direktora.

Bolnica sa dva direktora, koji je pravi?

– Sud je doneo privremenu meru i u njoj jasno stoji da je odluka UO o konkursu nezakonita i stavljena van snage, a Opštoj bolnici i Ministarstvu zdravlja se predočava da su dužni da me odmah vrate na mesto direktora kako bih „sprečio nezakonito delovanje UO“ – čita navode iz sudskog rešenja dr Drenovaković.
Bolnica se žalila na privremenu meru suda.

Erić: To su sve gluposti
Ninoslav Erić kaže da ne želi da komentariše „lažne tvrdnje“, i dodaje da dr Drenovaković koristi sudstvo i sudije „protiv kojih su podnete krivične prijave“. – U vezi sa Drenovakovićem apsolutno me ništa ne zanima i ne želim o tome ništa da kažem. To su gluposti jer on želi da bude direktor, a ne može – kaže Erić.

Upravni odbor bolnice na „tajnoj sednici“ bira kandidata za direktora dok obezbeđenje iz zgrade izbacuje sindikalce i ostale učesnike konkursa.
Dr Drenovaković je svim članovima UO i direktoru uputio pravosnažnu sudsku odluku i upozorio ih da će biti krivično gonjeni zbog nezakonitosti u radu.
– Posle okončanja žalbe bolnice po privremenoj meri suda, aktiviraću izvršnog sudiju i privatnog izvršioca da me uz asistenciju policije uvedu u radni prostor direktora – najavljuje dr Drenovaković i dodaje da će bolnica biti novčano kažnjena.
Ukoliko se konkurs za direktora bolnice sprovede do kraja, ta ustanova će i faktički dobiti dva direktora, jednog sa sudskim rešenjem, a drugog s ministrovim potpisom.
Poverenici SNS v. d. direktora bolnice Marko Ilić i njegova zamenica dr Svetlana Nikolić Pavlović su i odbornici SNS u SO Ćuprija, dok je Svetlana Nikolić Pavlović i predsednica UO Zavoda za javno zdravlje iako je odlukom vrha SNS zabranjeno dupliranje funkcija.

izvor BLIC

Prethodni tekstNOVI BILBORD JAGODINSKE PIVARE U CENTRU
Sledeći tekstUBISTVO U JAGODINI – UČESNIK EMISIJE „DNK“ PRETUKAO ŽENU NA SMRT

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime