Besplatan prevoz u Jagodini od 20. januara

0

Besplatan autobuski prevoz za građane Jagodine, koji je obezbedila Skupština grada u gradskom, ali i seoskim područjima, počinje od 20. januara.

Pored toga što su građani o tome prošlih dana upoznati preko medija, od juče se građani informišu i putem flajera, koji se uručuju građanima „od vrata do vrata” ili ostavljaju u poštanskim sandučićima, prenosi Tanjug.

Na flajeru, u čijem je potpisu predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma piše: „Poštovani građani Jagodine, Skupština grada je u cilju uštede vašeg kućnog budžeta, od 20. januara 2019. godine, obezbedila besplatno korišćenje linijskog prevoza u gradskom i svim seoskim područjima”.

Inače, svi građani sa teritorije grada i sela mogu da koriste besplatan linijski prevoz, a troškovi prevoza biće plaćeni iz budžeta grada.

U Jagodini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, po poslednjem popisu stanovništva, živi 71.852 stanovnika, 49,72 odsto ih živi na selu, nezaposleno je oko 9.000 a starijih od 65 godina je 18,31 odsto, prosečna starost stanovništva je 42,7 godina.

Za besplatan prevoz Jagodina će, prema ranijoj izjavi Markovića, iz budžeta izdvojiti 118 miliona dinara.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime