BEBA ROĐENA U KUĆI U TOPOLI BIĆE DATA U HRANITELJSKU PORODICU

0

Beba koja je pre tri dana došla na svet u kući u selu Topola kod Jagodine, kada se majka porodila sama a komšinica uspela da preseče pupčanu vrpcu i zbrine bebu do dolaska hitne pomoći, biće data u hraniteljsku porodicu. Starije dete ove mlade majke takođe je u hraniteljskoj porodici.

„Radi se o majci koja, prema proceni Centra za socijalni rad, ne može da brine o detetu, kao što je to bio slučaj sa prvim detetom. Ona živi sama, stara je oko 20 godina, a dečaka koji ima tri godine već smo dali kod hranitelja. Majka i beba su trenutno u jagodinskom porodilištu“ kaže direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, Biserka Jakovljević.

Beba je dospela u medije kada su prošlog petka lekari i medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja objavili na društvenoj mreži fejsbuk fotografiju sa tek rođenom devojčicom kao zanimljivost, s obzirom da je došla na svet u kući. Pupčanu vrpcu presekla je žena koja se igrom slučaja našla u selu, Mira Ristić a onda ugrejala i zbrinula bebu do dolaska saniteta Hitne pomoći, o čemu je Infocentrala pisala OVDE.

„Jako volim medicinu, uvek sam mnogo čitala, ali i u novinama često pročitam kako je neko porodio ženu, taksista, vozač autobusa, neki slučajni prolaznik koji se našao u tom trenutku. Nije to ne znam šta. To je nekako stvar opšte kulture, ta vrsta informisanosti, ali pre svega humanosti i ljudske empatije. Bilo mi je žao deteta, kada sam je uvila u prsluk, nosila sam je i ljuškala dok nije stigla Hitna pomoć. Trudnicu nisam dirala. Prelepa je devojčica, divna beba, ne znam šta će biti s njom s obzirom da je jedna beba iz te porodice data na usvajanje. Oni nemaju uslova za tu decu. Jako žalosno“ rekla je Mira Ristić koja je baka petoro unučadi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime