ANICA MATZKA DOJDER U SVILAJNCU

0

Odbornica skupštine grada Beča i poslanica pokrajinske skupštine pokrajine Beč Anica Matzka-Dojder u ime gradonačelnika Beča boravila je u poseti opštini Svilajnac, gde je dogovorila donaciju grada Beča – vatrogasno i 2 komunalna vozila za odnošenje smeća.
Ovo je prva zvanična poseta delegacije grada Beča Svilajncu, a osim Svilajncu, donacija je obezbeđena i Paraćinu i Kladovu. Ukupno je donirano 4 vatrogasna vozila i 6 šest vozila za odnošenje otpada i to opštinama koje su prošle godine pogođene poplavam:
„Danas sam uručila Svilajnčanima i rukovodstvu opštine odluku grada Beča da pomogne na ovaj način opštinama koje su stradale u poplavama. Beč je prvi grad u Austriji koji je preuzeo koordinaciju u pružanju neophodne pomoći i procenili smo da u ovom trenutku možemo pomoći sa ovih ukupno 10 vozila za tri opštine.“ – izjavila je Anica Matzka-Dojder.

ANICA SVILAJNC
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je ovo veoma značajna donacija jer su vozila vatrogasnim i komunalnim službama neophodna jer su neka i oštećena u poplavi:
„ Mi zbog prošlogodišnje poplave nemamo mogućnosti da nabavimo sami ova vozila tako da nam je ova donacija od izuzetnog značaja, a doprineće svakako većoj bezbednosti građana Svilajnca. Takođe, pokušaćemo da produbimo saradnju naša dva grada i na drugim nivoima i programima“ – rekao je Milanović.
Anica Matzka-Dojder je danas obišla i Paraćin i Kladovo, a donacija će ovim gradovima biti uručena krajem maja ove godine.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime