ANA LALIĆ: NISAM ZAŽALILA JER SAM NAPISALA TEKST O LOŠIM USLOVIMA U KCV VOJVODINA

0

Novinarka portala Nova.rs i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine izjavila je, nakon što je puštena iz policijske stanice u kojoj je provela noć, da „ni trenutka“ nije zažalila što je napisala tekst o lošim uslovima lečenja u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), zbog čega ju je ta medicinska ustanova potom prijavila policiji.

„Nisam ni trenutka zažalila zbog pisanja ovog teksta. Uverena sam da radimo pravu stvar, a to vidim i po reakcijama medicinara iz cele Vojvodine nakon što je pušten tekst na portal“, kazala je Lalić, a preneo portal Nova.rs.

Ispričala je da je „njih šestoro“ sinoć došlo u njen stan i da je delovalo „prilično strašno“.

„Pretresli su sve, svaki deo stana, kao i automobil. Zaplenili su mi telefone i laptop, koji se još nalaze kod policije“, rekla je Lalić.

Dodala je da je tek po izlasku iz pritvora čula za ukidanje zaključka koji je Vlada Srbije donela o informisanju građana o situaciji sa virusom korona.

„Ukoliko će uredba zaista biti ukinuta, to je vredelo noćenja u pritvoru“, rekla je Ana Lalić.

Navela je da su joj u policiji uzimali izjavu od sinoć do dva ujutru, nakon čega su je odveli u ćeliju „koja je bila toliko prljava, da je morala da je dezinfikuje alkoholom“.

„Celu noć sam presedela na ivici kreveta. Ujutru su me opet saslušali i pustili. Neki od njih su mi se privatno izvinjavali, videlo se da im je neprijatno“, kazala je Lalić i dodala da su se policajci i tužilac prema njoj ponašali korektno.

N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime