ALEKSANDRA ARSIĆ IZ TEČIĆA OSVOJILA PRVO MESTO NA „TORTIJADI“

0

Aleksandra je učestovala nekoliko puta na „Tortijadi“ u Jagodini i njene torte su osvajale nagrade, a prvi put prvu nagradu u konkurenciji svečanih, koja se smatra i najvažnijom kategorijom

U Jagodini je održana 11. Internacionalna “Tortijada” na kojoj se za “najtortu” takmičilo 50 torti, u tri kategorija, a za “najtortu” u konkurenciji “svečanih“, pobedila je torta broj četiri Aleksandre Arsić iz Tečića, kod Rekovca.

Žiri je radio u sastavu: Suzana Simić (Kragujevac), Nikola Jovanović (Kruševac) i Olivera Todorović (Aleksandrovac).

Organizator “Tortijade” bilo je Udruženje građana “Slatki osmeh” iz Jagodine, pokrovitelj Skupština grada, a generalni sponzor “Dijamant” Zrenjanin.

Najboljom tortom u konkurenciji “Čokoladni”, žiri je proglasio tortu Bojane Mitić iz Jagodine, a u konkurenciji “Dečiji”, tortu Marine Gajić iz Blaca.

Žiri je proglasio i 20 najlepših torti na današnjem takmičenju, a svi učesnici su nagrađeni prigodnim poklonima sponzora.

Arsić je učestovala nekoliko puta na “Tortijadi” u Jagodini i njene torte su osvajale nagrade, a prvi put danas prvu nagradu u konkurenciji svečanih, koja se smatra i najvažnijom kategorijom. Predsednica Udruženja “Slatkog greha” Dragana Simić izjavila je novinarima da je “tema za izradu torti bila slobodna, a prema propozicijama veličina torti nije smela biti manja od 26 centimetara”. U okviru “Tortijade” održan je i sajam iz oblasti poslastičarstva, na kome su bili izloženi i prodavani alati, kalupi i sekači za ukrašavanje torti, fondane, silikonski kalupi, podmetači, jestive i nejestive dekoracije, boje, sprejevi, prahovi…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime