Aktivisti za zaštitu životinja traže smenu državnih funkcionera zbog nesprovođenja Zakona o dobrobiti životinja

0

Aktivisti za zaštitu životinja iz svih krajeva Srbije danas su na kratko blokirali saobraćaj u centru grada u znak protesta zbog neprimenjivanja Zakona o dobrobiti životinja, a zbog čega pate brojne životinje i kućni ljubimci.

Okupljeni su zahtevali ostavke direktorke Uprave za veterinu Emine Milakare, načelnika republičke veterinarska inspekcije Zorana Ivanovića i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koje su označili kao odgovorne za masovno ubijanje ili umiranje pasa u šinterajima.

Okupljeni koji su blokirali saobraćaj  propustili su vozilo Hitne pomoći, a u jednom trenutku je umalo došlo do incidenta jer je vozač taksija „Broz“ insistirao da prođe kroz masu. Do težih posledica nije došlo jer su se okupljeni razišli, kako bi ga propustili, prenosi Danas.

Protestu su se pridružila brojna udruženja za zaštitu životinja a podržan je i do strane mnogih javnih ličnosti. 

U udruženjima za zaštitu životinja iz više gradova u Srbiji, čiji su predstavnici učestvovali u protestu, kazali su da je jedna od težih posledica nepoštovanja Zakona i veliki broj napuštenih životinja na ulicama. Ovaj problem zahteva hitno sistemsko rešenje, kojeg godinama nema, upozorili su.

Protest kojim se skreće pažnja na neophodnost primene Zakona o dobrobiti životinja prethodno je održan u Novom Sadu i na Ibarskoj magistrali. 

Foto UZŽ „Kućica za spas“

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime