Aktivista za prava životinja, uprkos životu sa tri stenta korača sam ka Beogradu za ubijenu Zlatu i ubijene pse širom Srbije

1

Aktivista za zaštitu životinja Ivan R. Ivanović, krenuo je peške iz Smederevske Palanke za Beograd kako bi poslao poruku Vladi Srbije da zakoni vezani za životinje moraju da se sprovode, a ubice i zlostavljači kažnjavaju. 

Ovaj put dugačak oko 100 km nije lako preći ni zdravom čoveku, a Ivanović se uprkos srčanim problemima odlučio na ovaj korak, jer kako kaže, ne može se više podneti količina nasilja na životinjama svakog dana u Srbiji.

„Godinama pišemo institucijama, tužilaštvu, policiji, svim državnim organima, podnosimo prijave, ne vredi, nasilja nad životinjama je sve više. Mi ne želimo da Srbija bude zemlja koja na najsurovije načine ubija i muči životinje, a takve su svakodne slike sa srpskih ulica. U Smederevskoj Palanci su psi ubijani u sred grada, naoružana lica su pucala u toku noći i niko ne odgovara, nemamo nikakvu informaciju. Pa ne moće tako. U svakom segmentu koji je vezan za životinje u Srbiji vlada korupcija, bogaćenje na račun ubistva životinja. Ne znam da li ću izdržati, ali daću sve od sebe“ kaže Ivanović.

Tokom marša za Zlatu, jednu od ubijenih pasa na ulicama Smederevske Palanke svako se može pridružiti i dati podršku Ivanu koji hoda ka Beogradu. Put možete pratiti na fejsbuk grupi Nema nazad i pisati mu.

Ivanović poziva na skup za Srbiju bez torture i ubistava životinja u nedelju izmedju 13 i 15 h ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu.

Prethodni tekstGrujičić: Inspekcija će biti u ponedeljak u bolnici u Ćupriji
Sledeći tekstBorac za prava životinja pešačio skoro 19 sati, poziva na skup u Beogradu ispred Predsedništva

1 KOMENTAR

  1. Ovaj batica dnevno pojede jednu zivotinju, ako ne i jednu po obroku. Peti dan strajkuje gladju, al pod satorom. Gledam ga svaki dan u Pionirskom parku i pitam se, a ko tebe batice placa da klosaris u parku, pod izgovorom zsstite zivotinja? Logicno pitanje, zar ne? Stavite se u
    njegovu ulogu. Volite zivotinje, pogadja vas sve, ali u ponedeljak ujutru se javljate na posao, jer i vas i vasu porodicu i te zivotinje morate da nahranite.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime