Aktiv žena organizuje izložbu slika

0

U susret Svetom Trifunu i Danu ljubavi u cetvrtak 13.02. od 11 h u prostorijama OO invalida rada u Jagodini u Čočetovoj ulici „Aktiv zena“ organizuje izložbu pod nazivom LJUBAV I VINO. Na izložbi će biti predstavljene slike nove članice Milke Jovanović i njene ćerke Maje koje su radjene tehnikom slikanje po brojevima.

U prošlom veku veoma popularni su bili Vilerovi gobleni. Nije postojalo kuće u bivšoj Jugoslaviji koja na zidu nije imala bar jedan goblen uradjen po šemi sa zadatom paletom boja konaca za vez.

„Da li su Kinezi iskopirali Vilera ili ne, to ne znamo, ali da su izmislili divan metod da svi mi koji koji imamo volju i želju da postanemo slikari, jesu. Taj metod slikanja je prva otkrila jedna ćerka koja je svojoj majci pomogla da proba da ispuni svoju želju iz mladosti. Ono što očekuje posetioce ove izložbe jesu različiti motivi flora, fauna, pejzaž, portret, koji kroz sijaset boja, divno i maštovito uklopljenih sa puno ljubavi su preneti na platno. Amater ili ne naša članica kroz svoju kreativnost i upornost dokazuje da nova tehnika i te kako može da se primeni i šire i da danas kada živimo u digitalnom svetu četkica, miris boje i slikarsko platno ostaju u modi. Aktiv žena poziva sve radoznale ljubitelje umetnosti, rukotvorioce i hobiste, da posete ovu interesantnu izložbu. Lepo druzenje uz pokoju času rujnog vina nece izostati“ navodi se u pozivu AKtiva žena.

Prethodni tekstVučić u sredu odgovara na pitanja na svojoj fejsbuk stranici
Sledeći tekstUbio ženu sekirom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime