20 GODINA EMISIJE ,,NI PO BABU NI PO STRIČEVIMA“

0

Tačno pre 20 godina Televizija Palma plus je počela sa emitovanjem specijalizovanog serijala o kosovskoj krizi i situaciji u regionu pod nazivom „Ni po babu ni po stričevima“. Autor te emisije je jedan od najpoznatijih srpskih novinara Dobrica Milićević, inače prvi novinar i spiker Radio Jagodine. Emisiju uređuje i vodi glavni i odgovorni urednik TV Palma plus Stevo Grkinić.

MILIĆEVIĆ : PALMA JE IMAO VIZIJU

 

„Kada smo počeli 1998. godine sa emitovanjem emisije „Ni po babu ni po stričevima“ , rekao sam vlasniku televizije Palma plus Draganu Markoviću Palmi da ova emisija može da traje jedno godinu dana, da obradimo sve teme vezane za Kosovo i Metohiju. On mi je tada rekao : „Trajaće to mnogo duže, to će biti glavna tema u Srbiji“ . Marković je imao tada viziju da će upravo kosovska tema biti nešto što će da nas dugo pratiti. Cilj ove emisije od starta je bio smirivanje tenzija oko Kosova i Metohije, da svi akteri sa srpske i albanske strane kažu šta misle o tom problemu i kako ga rešiti. Televizija Palma plus je tada bio najcitiraniji srpski medij, jer su svi prenosili ekskluzivne intervjue i izjave iz emisije „Ni po babu ni po stričevima“ , koji su se mogli čuti samo na TV Palma plus“ , izjavio je Dobrica Milićević, koji je povodom ovog jubileja bio gost u studiju ove jagodinske televizije.

 

GRKINIĆ : KAKAV JE NAZIV, TAKVA JE I EMISIJA

 

„Ni tada, a ni sada, nijedan medij u Srbiji nema emisiju sličnog karaktera, a da toliko dugo traje. To pre svega zahvaljujući vlasniku TV Palma plus, Draganu Markoviću Palmi, koji je novinarima i snimateljima obezbedio adekvatne uslove i dao slobodu u izvršavanju novinarskih zadataka u najosetljivijoj temi kada je u pitanju Srbija. Od 1998. godine pa do danas ne postoji važan faktor sa obe strane i od međunarodne zajednice koji nije stao pred kamere TV Palma plus da kaže šta ima da kaže. Od Ibrahima Rugove i njegovog tima, Azema Vlasija, Kaćuše Jašari, Fehmi Aganija do Tačija, Čekua, Haradinaja, pa svih šefova UNMIK –a i predstavnika međunarodne zajednice i naravno predstavnika Srbije i Srba sa Kosova i Metohije od tada pa do danas. Uz to ne postoji selo ili grad na Kosovu u kome nismo bili i izveštavali i ne postoji situacija bila ona opasna, ratna ili neka druga, u kojoj se nismo našli na licu mesta. Reč i slika sa lica mesta je bio i ostao naš moto, kao i to da saslušamo sve koji nešto znače u ovoj priči, svidelo se to nekome ili ne. Ova emisija traje jer se ponaša u skladu sa svojim nazivom“, rekao je glavni i odgovorni urednik TV Palma plus i urednik i voditelj emisije „Ni po babu ni po stričevima“ Stevo Grkinić.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime