10 ZAPOVESTI ZA SREĆAN ŽIVOT

0

Da li ste dovoljno uspešni i zadovoljni svojim životom? Možete li više i bolje? Koji je smisao života: karijera, bogatstvo, lepi odnosi, sigurnost, bezbrižnost? Složićemo se u jednom, da svi mi, ma koliko bili različiti, težimo istoj stvari, a to je srećan život. Ne morate da imate titulu profesora, glumca ili veliki bankovni račun da biste bili ispunjeni i zadovoljni. Ne treba da se stresirate, brinete i mučite da biste bili uspešni. Kada se osvestimo i shvatimo da svi životni izazovi mogu da se prihvataju na miran, dostojanstven način bez stresa i panike i kada ono što radimo činimo s ljubavlju, tada možemo reći da smo uspeli. Uspešni su samo oni koji su srećni. Bez obzira na to ko smo i čime se bavimo, koliko zarađujemo, briga i stres su suvišni u našim životima. Sa ovog polazišta nastalo je i mojih deset zapovesti srećnog života koje ću podeliti s vama.

images1. Slušajte svoje telo. Osluškujte unutrašnje signale koje vam ono šalje. Obratite pažnju i na najmanje znakove prijatnosti ili nelagode. Nemojte ih zanemarivati jer telo je odraz duše. Kada ste pred nekom odlukom, pitajte sebe: Kako se osećam u vezi sa tim? Vaše telo sigurno će vam poslati signal, prijatan ili neprijatan, a vi u skladu s tim odlučite kako ćete dalje.

2. Živite u sadašnjosti. Ne brinite se za budućnost niti se zamarajte prošlošću. Prihvatajte stvari koje vam se dešavaju. I one dobre i one manje dobre. Prihvatajte sva dešavanja sa osećajem prolaznosti i poštovanjem jer iz svega toga učite. Sve će na kraju biti u redu. Znate i sami koliko ste se bespotrebno brinuli u prošlosti.

3. Odvojte vreme za tišinu. Tada se smirujemo od uzburkanosti svakodnevice i tekućih događaja. Otkrivamo sopstveni identitet, želje, misiju. Tišina će podstaći vašu  intuiciju da vas vodi kroz život.

4. Oslobodite se zavisnosti od potrebe za tuđim odobravanjem. Naša životna misija sastoji se da otkrijemo lični cilj i sopstvene vrednosti, bez obzira na to šta drugi misle. Niko ne zna bolje od vas šta je vama najbolje. Zato radite na tome da dobro upoznate sebe, svoje želje, slabosti i vrline jer to je jedini način za samoaktuelizaciju, koja predstavlja vrhovni cilj ličnog razvoja.happy

5. Volite. Ljubav nam daje život, ona je moćna i svuda je oko nas. Sve što volimo možemo i da razumemo. Volite sebe, ljude oko sebe, prirodu, život. Ostanite u kontaktu, budite fer i ljubazni. Lepi i topli odnosi uslov su da se osećamo zadovoljno i ispunjeno.

6. Oslobodite se potrebe da osuđujete i analizirate ponašanje drugih. Svako osuđivanje i raščlanjivanje postupaka drugih stvara barijeru, neku vrstu distance i odbojnosti. Zaustavlja proces učenja ljubavi prema životu uopšte. Zato prihvatajte različitost bez osude. Sve se može razumeti i oprostiti. Tako ćete se osećati mnogo lakše i prijatnije.

7. Oslobodite se toksina. Izbacite toksična pića, obrađenu hranu, otrovne emocije. Brigu, stres, ljubomoru, mrzovolju zamenite ljubavlju, radošću, smehom i tako ćete obogatiti svoj život.

8. Ono što želite da dobijete to morate i da date. Potrebna vam je ljubav? Da biste je dobili, morate je pružati. Da bi vas drugi uvažavali, morate i vi poštovati druge, da biste imali novac, morate ga i trošiti. Spoljašnja dešavanja predstavljaju refleksiju naših unutrašnjih doživljaja. Što su vaše misli lepše i vaš život postajaće prijatniji.love

9. Budite zahvalni. Mnogo je razloga da budemo zahvalni za sve ono što imamo, umesto da budemo usmereni na ono što nemamo. Kultivisanjem osećanja zahvalnosti, podstičemo razvoj pozitivne energije, optimizma i zadovoljstva životom. Budimo zahvalni za sve ono što imamo, počev od porodice, mira, toplog zagrljaja prijatelja, prijatne šetnje.

10. Učite. Kvalitetan život zahteva stalno učenje, rad i disciplinu. Znanje nam omogućava da biramo način na koji se hranimo, lečimo, uživamo, u šta verujemo, kome verujemo, s kim se družimo i šta mislimo. Sreća ne pada s neba, ona podrazumeva stalno učenje, razvoj, napredak, osvešćivanje.

Novac ne kupuje radost

U intervjuu koji je dala za jedan portal, glumica Eva Longorija tvrdi kako materijalno blagostanje nije garancija za sreću. Ona kaže da je bila zadovoljna i pre nego što je postal slavna, dok još nije bila u zavidnoj finansijskoj situaciji.

– Nije sve u novcu. Bila sam srećna i dok sam živela u lošem stanu, pre dostizanja svetske slave. Težnja da budem srećna jednostavno mi je u krvi. Bez obzira na okolnosti, nepopravljivi sam optimista – kaže glumica.

Story

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime