10 STVARI KOJE MOŽETE URADITI ZA VIKEND

0
A couple celebrating.

1.Svakog vikenda ili svake nedelje pogledajte film o nekoj istorijskoj ličnosti: Nikoli Tesli, Ameliji Earhart… Za ovaj vikend predlažem nekoliko serija koje se mogu naći na internetu o Aleksi Šantiću.

2.Odlučite da ćete tog vikenda biti vegeterijanac. To nikako ne znači da ćete morati da “pasete travu oko kuće” kao što se to nekada iz neznanja očekivalo. Danas možete praviti vegeterijanske šnicle, ćufte, sarme… Možete pohovati pečurke a da pritom izgledaju kao prave šnicle od mesa… Internet vrvi od savjetaSTRA

3.Kupite rokovnik i u njega upisujte sve ideje. Nikad ne znate kada će nešto iz toga izrasti. Živite sat po sat, dan za danom.

4.Odnesite stare stvari u Crveni krst ili posetite decu bez roditeljskog staranja.

5.Napišite plan šta ćete sve uraditi ove zime. Pišite sve, šta god vam padne na pamet.

6.Promenite svoju sobu, dodajte aplikacije po zidovima da bude oko vas sve radosno za ustajanje i vraćanje nakon napornog dana. Ušuškajte dom lepim bojama.

7.Kupite balon od helijuma. Napišite cedulju sa željama i pustite balon u visine.

8.Napišite želje, stavite ih u bocu i pustite u reku. To možete uraditi i sa decom, neka oni napišu pismo verujući da će ono doći do nekog dečaka ili devojčice.

9.Upoznajte svoj grad. Učite o ljudima čija imena nose mostovi Vašeg grada, učite o spomenicima, ustanovama… Istražujte ko su bili ti ljudi.

10.Odvojte sat vremena da se čujete sa daljom porodicom. Pozovite tetke, stričeve, ujake, pitajte ih za zdravlje, život…

 

 

Prethodni tekstIZMEĐU SV LUKE I HALLOWEEN – A
Sledeći tekstZAPISI IZ PRIZEMLJA: VAŠAR KNJIGA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime