JAGODINA I HERCEG NOVI NAJAVILI PROŠIRENJE SARADNJE, DANAS PRAZNIK MIMOZE U GRADU

0

U Skupštini grada Jagodine danas je održan sasatanak delegacija Jagodine i Herceg Novog, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom i predsednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem, nakon čega su se Marković i Katić obratili novinarima.

mazoretkinje-5

„Kada je delegacija Jagodine bila u poseti Herceg Novom, septembra prošle godine, videli smo da većina građana Herceg Novog podržava ono što radi Srbija i oni žele da sarađuju sa Srbijom i mi prihvatamo taj njihov predlog. Mi želimo da saradnja između Srbije i Crne Gore bude veća nego što je bila ranijih godina. Prilikom naše posete Herceg Novom, konzul Srbije me pitao zašto nismo poslali zvaničan dopis našoj ambasadi da dolazimo, ja sam mu rekao da za mene Crna Gora nije inostranstvo i da se tamo osećam kao u Srbiji. Nikada se nismo mešali u izborne kampanje u Crnoj Gori, ali sada imamo moralnu obavezu da podržimo naše današnje goste na sledećim izborima u Crnoj Gori, a to su predsednički izbori“ rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

“ Dani mimoze u Herceg Novom su brend i cela Evropa zna za taj praznik. Ja sam predložio Stevanu Katiću da se Dani mimoze održavaju u Herceg Novom i u letnjem periodu kada tamo dođe veliki broj turista. Ja sam impresionairan onim što sam video u Herceg Novom, a posebno izgradnjom nekoliko kompleksa i siguran sam da će ova opštinska vlast u Herceg Novom promeniti vizuelni izgled grada u narednih 5 – 6 godina i privući još veći broj turista“ , rekao je Marković i pozvao građane Srbije koji odlaze na odmor u Crnu Goru, da obavezno odu u Herceg Novi.

mazretkinje-3

KATIĆ : JAGODINA JE BREND SRBIJE

„Opredelili smo da ove godine Praznik mimoze najavimo karavanom koji će proći kroz Srbiju i Republiku Srpsku, a posebno kroz Jagodinu, naš budući pobratimski grad. Jagodina to zaslužuje jer je definitivno postala brend Srbije, pored Kopaonika Zlatibora, Beograda i Novog Sada. Jagodina je danas jedna razvijena opština zahvaljujući gospodinu Markoviću, koji je svojim angažovanjem, trudom i radom izneo da ovaj grad danas ovako izgleda i ja mu na tome čestitam. Na današnjem sastanku dve delegacije dogovorili smo o proširenju saradnje između dva grada. Ovo je naša treća međusobna poseta od dolaska nove vlasti u Herceg Novom juna prošle godine i nastavićemo da se i dalje međusobno podržavamo na zadovoljstvo građana Jagodine i Herceg Novog i Srbije i Crne Gore. U prvoj nedelji februara počinju Dani mimoze u Herceg Novom i trajaće 30 dana i mi očekujemo oko 20 000 gostiju, a sledeće godine će ovaj naš praznik navršiti 50 godina i uz 130 godina naše gradske muzike, biće to veliki događaj za koji se mi već sada pripremamo i trajaće naredne godine 50 dana“ , izjavio je predsednik opštine Herceg Novi, Stefan Katić.

U Jagodini je danas održan Karavan 49. Praznika mimoze iz Herceg Novog, kojem je prisustvovalo više hiljada jagodinaca. Centralnom gradskom ulicom prošao je karavan u kome su bili mažoretkinje, orkestar, klovnovi, a gosti iz Herceg Novog su građanima Jagodine poklanjali mimoze, cvet u čiju čast se održavaju Dani mimoze u Herceg Novom, ove godine po 49. put.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime