ZBOG BEZBEDNOSTI UČESNIKA TURNIR PREMEŠTEN U KOVILOVO

0

Kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo juniorki održaće se u SC „Kovilovo“ od petka do nedelje umesto u Kragujevcu kako je to prvobitno bilo planirano, saopštno je iz RSS
Rukometni savez Srbije odlučio se na promenu lokacije za organizaciju takmičenja zbog bezbednosti svih učesnika turnira, a sve u saradnji sa državnim organima.
Turnir će biti odigran bez prisustva publike i medija.
Rukometni savez Kosova i Metohije (RKiM) saopštio je da odluka da se kvalifikacioni turnir juniorki za SP „premesti“ iz Kragujevca u Kovilovo nije donela ništa više ili bolje od onoga što je prva odluka donela, a to je osećaj izdaje, osramoćenosti i poniženja
saopštenju koje je potpisao predsednik UO RS KiM Slavoljub Mandić, pita se zar je jedini način da se ovoj poražavajućj odluci stane na put, taj što će se “zamazati oči“ svima, tako što će se iz Kragujevca turnir premestiti u Kovilovo – u prestonicu Srbije, Beograd.
– Odluka da se za mesto odigravanja kvalifikacionog turnira za juniorke odredi Kovilovo umesto Kragujevca, nije donela ništa više ili bolje od onoga što je prva odluka donela, a to je osećaj izdaje, osramoćenosti i poniženja. Zar je jedini način da se ovoj poražavajućoj odluci stane na put, taj što će se “zamazati oči“ svima, tako što će se iz Kragujevca turnir premestiti u Kovilovo, u prestonicu Srbije, Beograd?! Pravljenje ustupaka nepostojećoj državi Kosovo ne sme biti naša praksa i model ponašanja, jer to može samo da znači da neko pokušava “na mala vrata“ da prizna postojanje nečega što ne postoji. Bez himne, državnih obeležja i navijača, ovaj turnir biće samo poraz, nova sramota i bol u srcu svih kojima je Kosovo i Metohija dedovina, ljubav i svetinja – navodi se u saopštenju UO RS KiM.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime