Vučić: Meta sam jer provodim nacionalnu konsolidaciju Srbije

0

Vučić je na konferenciji za medije rekao da ih se uopšte ne plaši.

– Nije meta ni RTS, nego onaj ko se ne plaši u lice sve da im kaže. Meta sam ja što provodim nacionalnu konsolidaciju Srbije i što je Srbija svaki dan nauporedivo jača – naveo je.

Rekao je i da sigurno niko nikada u ovakvim okolnostima nije održao konferenciju u Srbiji.

– Hteo sam da pokažem da u Srbiji ne sme da postiji strah – rekao je Vučić i naglasio da su pred zakonom svi jednaki i da će se zakon sprovoditi.

On je čestitao policijacima što su na najmirniji način izneli i sklonili demonstrante iz zgrade RTS.

– Nasilju je došao kraj. Svi koji sprovode nasilje će odgovorati – naglasio je on.

Vučić je rekao i da je narod na KiM počeo da se okuplja sa ciljem da krenu za Beograd da ga brane, ali da to nije potrebno.

Pozvao je nadležne organe da osiguraju bezbednost ekipi RTS i svim drugim novinarima.

Predsednik Srbije Aleksndar Vučić obraća se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider „Dveri“ Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima „1 od 5 miliona“, na silu upali u zgradu RTS.

Vučić se obraća javnosti u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a lideri opozicije najavili su dolazak ispred zgrade Predsedništva kako bi tražili ostavke državnog vrha i fer izbore.

Podsetimo, nakon što je policija reagovala i jednog po jednog demonstranta izvela iz zgrade Javnog servisa, a među njima i Obradovića, Anasonović i Dragana Đilasa, Obradović je pozvao okupljene na protest ispred Predsedništva Srbije u vreme kada se Vučić obraća javnosti na vanrednoj konferenciji.

Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime