UBICA SUPRUGE BIO NEURAČUNLJIV?

0

Gradimir Jocić (51) iz Donjeg Vidova ubio je svoju suprugu 27. oktobra tako što se cele noći iživljavao nad njom. Jadnu ženu je tukao i naneo joj brojne povrede nožem po licu, da bi je na kraju bacio sa terase porodične kuće. Četiri meseca kasnije, veštaci kažu da je bio neuračunljiv.

Podsećamo, utvrđeno je da je Gradimir u trenutku izvršenja zločina bio pijan, kao i da je mešao alkohol sa lekovima. Na prvom saslušanju je tvrdio da se ne seća ničeg što se dogodilo te noći i nije verovao da mu je supruga ubijena.

Nakon istrage, veštaci neuropsihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici utvrdili su da je Jocić u trenutku kad je ubio sopstvenu suprugu Daliborku bio u neuračunljivom stanju, te je zbog toga predložena bezbednosna mera.

Ako Viši sud u Jagodini prihvati ovo tumačenje, Jociću će biti određena mera bezbednosti – čuvanje i lečenje u specijalizovanoj zdravstvenoj ustanovi.

Meštani Donjeg Vidova ne pamte tako monstruozan zločin, a za osumnjičenog su odmah rekli da je psihijatrijski bolesnik, da ima problema “sa živcima” i da je zbog toga penzionisan u Švajcarskoj, gde je godinama radio.

(Z.R.P.)

telegraf.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime