U Paraćinu otvoren 21.Međunarodni sajam privrede

0

U Paraćinu je danas otvoren 21. međunarodni sajam privrede na kome je svoje proizvode i usluge predstavilo više od stotinu izlagača iz Srbije i zemalja regiona.

U Hali sportova na više od 2.000 kvadratnih metara izloženi su razni proizvodi: od automobila, proizvodnih mašina i delova, građevinskog materijala, do predmeta od stakla, prehrambenih i ukrasnih proizvoda.

Pokrovitelj Sajma privrede je opština Paraćin, a organizatori Turistička organizacija i Udruženje preduzetnika iz Paraćina.

Sajam, koji se održava , otvorili su gradonačelnik Modriče u Republici Srpskoj Mladen Krekić i predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović.

Paunović je istakao da je u poslednjih šest godina 78 investitora malih i srednjih preduzeća investiralo je u Paraćinu. Izgradilo se ili se gradi 94 objekta za poslovanja i proizvodnju.

Istakao je da se danas završava javna nabavka za izgradnju industrijskog parka u Paraćinu.

„Do nove godine biće 22 nova preduzeća u Industrijskoj zoni, uključujući i švedski Rimaster’ Očekujem da, za dve do tri godine od kada Rimaster počne da radi u Industrijskoj zoni, nezaposlenost u Paraćinu više ne bude bitan problem“, rekao je Paunović.

Opština infrastrukturno oprema Industrijsku zonu Zmič, brzo izdaje građevinske dozvole i podržava investitore da brzo krenu da rade, rekao je njen predsednik.

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime