U Paraćinu otvoren 21.Međunarodni sajam privrede

0

U Paraćinu je danas otvoren 21. međunarodni sajam privrede na kome je svoje proizvode i usluge predstavilo više od stotinu izlagača iz Srbije i zemalja regiona.

U Hali sportova na više od 2.000 kvadratnih metara izloženi su razni proizvodi: od automobila, proizvodnih mašina i delova, građevinskog materijala, do predmeta od stakla, prehrambenih i ukrasnih proizvoda.

Pokrovitelj Sajma privrede je opština Paraćin, a organizatori Turistička organizacija i Udruženje preduzetnika iz Paraćina.

Sajam, koji se održava , otvorili su gradonačelnik Modriče u Republici Srpskoj Mladen Krekić i predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović.

Paunović je istakao da je u poslednjih šest godina 78 investitora malih i srednjih preduzeća investiralo je u Paraćinu. Izgradilo se ili se gradi 94 objekta za poslovanja i proizvodnju.

Istakao je da se danas završava javna nabavka za izgradnju industrijskog parka u Paraćinu.

„Do nove godine biće 22 nova preduzeća u Industrijskoj zoni, uključujući i švedski Rimaster’ Očekujem da, za dve do tri godine od kada Rimaster počne da radi u Industrijskoj zoni, nezaposlenost u Paraćinu više ne bude bitan problem“, rekao je Paunović.

Opština infrastrukturno oprema Industrijsku zonu Zmič, brzo izdaje građevinske dozvole i podržava investitore da brzo krenu da rade, rekao je njen predsednik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime