„Standard“ najavljuje tužbu protiv Marinike Tepić

4

JP „Standard“ u Jagodini oglasilo se saopštenjem u kome se navodi da će ova firma podneti tužbu protiv potpredsednice SSP Marinike Tepić.

„Povodom iznošenja tvrdnji od strane Marinike Tepić, da u Javnom komunalnom preduzeću “Standard” u Jagodini postoje osobe koje su formalno zaposlene, a ne dolaze na posao i primaju platu, te da služe kao animir dame, JP “Standard” obaveštava javnost, pod punom odgovornošću, da je sve što je izgovorila Marinika Tepić, a u vezi sa našim preduzećem, čista laž. Želimo da istaknemo da je u JP “Standard” 2004. godine radio 571 radnik, a danas, na dan 26. 04. 2021. godine, u našem preduzeću zaposlena su 394 radnika. Poslednjih 7 godina nijedan novi radnik nije zaposlen u administraciji, već samo nekolicina na poslovima čišćenja grada i na groblju. Javno preduzeće “Standard” danas nema dovoljno radnika da odgovori adekvatno, čak i svim komunalnim i infrastrukturnim poslovima, u cilju čistije, lepše i uređenije Jagodine i naših sela. Marinika Tepić nije spominjala naše radnike i radnice kada smo spašavali grad i sela od poplava, od požara, od svih drugih nedaća. Danas JP “Standard” ima čak manje radnika nego što to zahtevaju normativna akta. Marinika Tepić je svojom izjavom uvredila sve naše radnike i radnice. JP “Standard” će pokrenuti odgovarajuće pravne radnje pred nadležnim pravosudnim institucijama, kako bi zaštitili ugled našeg preduzeća od izjava neodgovornih političara. Radnici JP “Standard” žele samo da opravdaju svoje zarade, časno i pošteno, na način da naš grad bude čist i uređen i da nakon obavljenog posla idu svojim porodicama. Dakle, odgovorno tvrdimo da u JP “Standard” u Jagodini ne postoji nijedna osoba koja je formalno zaposlena, a da ne dolazi na posao i da prima platu, a kamoli neko ko radi kao animir dama. JP “Standard” će tražiti od pravosudnih institucija Srbije da zaštiti naše radnike i ugled JP “Standard od krajnje zlonamernih političara. Ovo saopštenje nema veze sa politikom, ali ima veze sa dostojanstvom radnika“ kaže se u saopštenju koje je potpisao direktor JP “Standard” Dragan Lukić.

Tepiće je ranije rekla da u tom preduzeću postoje osobe koje su formalno zaposlene a ne dolaze na posao i primaju platu, te da služe kao animir dame.

4 KOMENTARA

  1. Predstavi se kad si tako sigurna da Marinika ima svedoke!? a mislim da znam ko si. Ko je po tebi u Standardu animir dama, ili kao radi a ne radi, to su samo price i niko se ne dodvorava nasem vodji nego podrzava direktora Standarda koji savesno radi svoj posao. Bravo za direktora Standarda Dragana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime