SNS: NEMA PARLAMENTARNIH IZBORA

0
Laplje Selo, 24.04.2016. -Parlamentarni izbor Republike Srbije odrzani su danas i na Kosovu i Metohiji. Gradjani su glasali na 90 birackih mesta koja su rasporedjena na 21 lokaciji u pet izbornih centara. Pravo glasa na Kosovu i Metohiji na listama RIK-a Srbije ima 106.094 biraca. Izbori su odrzani pod okriljem OEBS-a. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/MO)

Glavni odbor Srpske napredne stranke odlučio je na današnjoj sednici da se ide samo na izbore u Beogradu i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora. Pre odluke GO SNS-a novinarima i članovima SNS-a se obratio predsednik te stranke Aleksandar Vučić koji je rekao da su svi argumenti „iz ugla države“ da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore, iako u stranci postoje jaki argumenti u korist vanrednih izbora.

„Sa preko 500 glasova i samo četiri glasa protiv, odnosno za drugi predlog, Glavni odbor je odlučio da izađemo isključivo na izbore za Skupštinu grada“, rekla je Maja Gojković posle sednice.

Gojković je ocenila da je to najbolja moguća odluka za Srbiju.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je na Glavnom odboru stranke da je njegov predlog da se ide samo na beogradske izbore, a da se sačeka redovan termin za parlamentarne. Ipak, konačnu odluku će doneti GO SNS-a, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da su se na predsedništvu SNS-a čuli argumenti za održavanje vanrednih parlamentarnh zajedno sa beogradskim izborima. On je naveo i da su iz ugla stranke svi argumenti jasno za vanredne parlamentarne izbore, međutim, argumenti „iz ugla države“ su protiv održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je u 11 sati u beogradskom Centru „Sava“.

„Ako idemo na parlamentarne izbore, ne gubimo mnogo vremena i biće sve u redu s budžetom, mi ne kupujemo glasove, ne mažemo oči narodu, ali se brinem jer nećemo moći da razgovaramo o Kosovu, o nastavku reformi Vlade. I još jedan je razlog, ako idemo na izbore, mislite da ima smisla da ostavimo istog premijera, predsednicu Skupštine, ja mislim da obe dobro rade svoj posao. Ana ima moju punu podršku jer radi vredno i dobro“, rekao je Vučić članovima stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime