Članica Pokreta Levica Srbije koja na lokalnim izborima izlazi pod nazivom „SAVEZ ZA BOLJU JAGODINU“ i na glasačkom listiću nalazi se na mestu broj 5, dr Katarina Todorović, psihijatar Opšte bolnice u Jagodini, kaže da veruje ovoj stranci zbog čega se, prvi put priključila jednom novom, kako kaže i obećavajućem pokretu, sa potpuno novim ljudima, koji su puni pozitivne energije, neiskvareni i neopterećeni prošlošću, sa željom da naprave mnogo bolju budućnost. Na čelu tog pokreta je Borko Stefanović.

„Godinama ovu zemlju i ovaj grad vode isti ljudi, vrte se u krug, sve je isto, a nezadovoljstvo, apatija, besciljnost su u porastu. Pojavom Borka Stefanovića na našoj političkoj sceni kao samostalnog lidera i osnivača Levica, dobila sam nadu da nešto može da se promeni. Aleksandra Jankovića poznajem godinama, verovala sam da zajednički možemo nešto da učinimo da i Jagodina postane grad poznat po obrazovanima, mladima i onima koji vode neku drugačiju politiku. Posebno nezadovoljstvo leži u stranačkom zapošljavanju koje je preplavilo Srbiju i Jagodinu“ kaže dr Katarina Todorović.

Dr Todorović je načelnica Odeljenja psihijatrije Opšte bolnice u Jagodini, inače ćerka prvog demokratski izabranog predsednika opštine Jagodina, dr Vasilija Todorovića.

„Ne sećam se da smo ikada živeli u vremenu ovolike neslobode mišljenja, govora. Milsim da ni Miloševićevo vreme nije bilo u ovolikoj meri strašno. Vreme u kome živimo sada je vreme autokratije. Kao psihijatar mnogo razgovaram sa pacijentima, ljudi su uplašeni, ćute u strahu od gubitka posla, kakvog takvog. Strahuju za svoje porodice i kako će ih izdržavati. Primećujem bezvoljnost, opštu apatiju. Običan čovek ne može da nađe put. Zato je moja obaveza ali i drugih da se uključe i probaju nešto da promene“ kaže dr Todorović.

Levica Srbije kao i „Savez za bolju Jagodinu“ u kome su i SDS i Pokret za preokret, ima jasnu lokalnu politiku koja se zalaže za tretiranje stranačkog zapošljavanja kao krivično delo, ukidanje gradskih skupština, rešavanje parking prostora u Jagodini, kanalizacije u selima, izgradnja trim staza i jedan moderan izgled Jagodine.

Koalicija „SAVEZ ZA BOLJU JAGODINU“ na glasačkom listiću na lokalnim izborima nalazi se pod BROJEM 5.

Nema komentara