PAUNOVIĆ pred Komitetom za monitoring Saveta Evrope: Sloboda i demokratija u Srbiji IZUZETNO UGROŽENE

0

U Beogradu je u toku sastanak Komiteta za Monitoring Saveta Evrope – Kongres lokalnih i Regionlnih vlasti. Pozdravnu reč ima predsednik opštine Paraćin Saša Paunović. Ovo telo Savet Evrope sastaje se u Beogradu po pozivu koji im je uputio Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin prošle godine u Istambulu.

„U Srbiji su demokratija, vladavina prava i sve ono za šta se zalaže Savet Evrope – ugroženi. Neprijatelj koji sada preti pretvara se da je demokrata, simulira slobodne izbore, tvrdi da je sloboda medija to što svako može da emituje lažne vesti, koristi demokratkse institucije da donese zakone kojim će se ukinuti ljudske slobode, na čelo regulatornih nezavisnih tela silom većine postavlja poslušnike koji ne rade svoj posao…metode kojima se služi vekovima su stare, uključuju politička hapšenja ali na žalost i politička ubistva kao što je ubistvo Olivera Ivanovića. U drugim situacijama politički protivnici se eliminišu na suptilniji način – putem medija i društvenih mreža, ugledni građani se izvrgavaju ruglu i uništava im se ugled. Ova nova politička medijska ubistva kao novi metod razlikuju se po pucnju iz pištolja samo po tome što su jeftinija ali su efekti za žrtve slični. Sve to su pretnje za jednu evropsku zemlju a samim tim i za Savet Evrope. Ovaj komitet i kongres za mnoge kolege predtsvaljaju poslednju liniju odbrane. Slobode za koje vam se čine zagarantovanim mogu nestati preko noći“ rekao je Paunović u pozdravnoj reči.

Domaćini događaja u Beogradu bili su Paunović i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović uz podršku predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća i predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića.

„Retke su prilike da možemo da ugostimo ovako cenjenu delegaciju predstavnika jedne važne institucije kao što je Savet Evrope“ rekao je on.

Ovo telo – Savet Evrope sastaje se u Beogradu po pozivu koji im je uputio Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin prošle godine u Istambulu.

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime