PALMA : SRBIJA OD EGIPTA SAMO TRAŽI GLAS ZA PRAVO I PRAVDU U MEĐUNARODNIM INSTITUCIJAMA

0
Sinoć se u Hurgadi, u Egiptu, održao sastanak između privredno – političke delegacije iz Srbije, koju predvodi Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine Grada Jagodina, i brojnih privrednika iz Egipta koje je predvodio guverner regije Crvenog mora, general Ahmed Abdalah.

Na sastanku privrednih delegacija iz Srbije i Egipta, koje su predvodili Dragan Marković Palma i guverner Ahmad Abdalah, predsednik Marković je čestitao generalu Abdalahu i predsedniku El Sisiju na uspešno sprovedenom referendumu na kome su građani podržali ustavne promene i na taj način dali veliku podršku politici predsednika El Sisija.
“ Srbija je država sa najboljim uslovima na Balkanu za investiranje, u našoj zemlji postoji politička stabilnost, ona danas ima nikad veću međunarodnu popularnost i ekonomsku sigurnost zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića i ministra inostranih poslova Ivice Dačića. U Srbiji se sedam godina nije menjao kurs dinara. Uz to naša zemlja ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini sa brojnim državama što je još jedna povoljnost za investiranje u Srbiju. Država daje subvencije na osnovu vrednosti investicije i broja zaposlenih.
Naš zadatak je da poboljšamo ekonomsku saradnju naših država, da Egipat da prioritet srpskim proizvodima u svom uvozu, jer su naši proizvodi kvalitetom i cenom konkurenti sa proizvodima iz drugih zemalja.
Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da ta saradnja bude na obostranu korist. Jedino što tražimo od Egipta jeste da u međunarodnim institucijama glasa za međunarodno pravo i pravdu koja je, kada je u pitanju Srbija, na našoj strani“ rekao je Marković.

ANTRFILE:
Dragan Marković Palma je na sastanku rekao da očekuje da Egipat, kao zemlja koja trenutno predsedava Afričkom unijom i koja je najuticajnija država Arapske lige, iskoristi svoju poziciju i ukaže drugim državama, članicama ovih organizacija, da je međunarodno pravo i istina, koje se u kontinuitetu flagrantno krši, na strani Srbije kada je u pitanju Kosovo i Metohija.
Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu pojača privredna saradnja dve države, da se oktobar mesec proglasi mesecom srpske kulture u regiji Crvenog mora, da 30 lekara iz Egipta u junu mesecu poseti Srbiju, kao i da vlasnici hotela koji grade u ovoj regiji nabavljaju nameštaj od kompanije Jela iz Jagodine i da kupe avione za poletanje i sletanje po vodi od kompanije Aero East iz Jagodine.

GUVERNER ABDALAH : OKTOBAR MESEC SRPSKE KULTURE U HURGADI

Guverner Crvenog mora, general Ahmed Abdalah rekao je da će Poslovni savet Srbija – Egipat doprineti jačanju sveukupnih odnosa. Rekao je da će u Hurgadi mesec oktobar, u čast Dragana Markovića Palme koji je prošlog oktobra prvi put posetio regiju Crvenog mora, proglasiti mesecom srpske kulture u regiji Crvenog mora , kao i da će štampati katalog srpskih proizvoda koje će deliti privrednicima u Egiptu.
Domaćini su pokazali veliku zainteresovanost za proizvode koje su nudili članovi srpske delegacije, naročito za nameštaj za opremanje hotela i za lake civilne avione za sletanje na vodu koji se proizvode u Jagodini. U međusobnim kontaktima privrednici su već dogovorili posetu egipatskih biznismena Srbiji i sklapanje prvih poslova.
U političko – privrednoj delegaciji koju predvodi Dragan Marković Palma bili su i ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović, Luka Dačić, narodni poslanici Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić, Ratko Stevanović gradonačelnik Jagodine, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, Života Stračević portparol Jedinstvene Srbije, zatim vlasnici kompanija kao što je Miroljub Radovanović vlasnik fabrike nameštaja Jela iz Jagodine, Milorad Matić vlasnik fabrike aviona Aero East iz Jagodine i brojni drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime