PALMA: POZIVAM GRČKE INVESTITORE DA ULAŽU U SRBIJU

0

Grčkim privrednicima su širom otvorena vrata, jer Srbija ima najbolje uslove za strane investitore u Evropi, uz to roba iz Srbije se za Rusiju izvozi bez carina. Srbiju krasi i politička stabilnost, a između Grčke i Srbije postoji tradicionalno prijateljstvo, zato vas pozivam da ulažete u Srbiju i Jagodinu – izjavio je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma u Privrednoj komori regije Pieria u Grčkoj.

U razgovoru sa predsednikom Privredne komore te regije Ilijasom Hadžihristodulu, istaknuta je nužnost prisnije ekonomske saradnje dve države, a predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine je poručio da su Vlada Grčke, koju vodi Cipras i država Srbija koju vodi Aleksandar Vučić, doprineli da se poveća saradnja dveju država.

– Srbija je zahvalna što Grčka nije priznala Kosovo niti je glasala da Kosovo uđe u Unesko – rekao je Marković.

Delegacija Skupštine grada Jagodine na čelu Markovićem, u čijem se sastavu nalaze privrednici, kao i tri stotine pedeset prosvetnih radnika boravi u grčkoj regiji Pieria.

Marković je domaćinu iz Grčke poklonio grb grada Jagodine i značku sa srpskom i grčkom zastavom.

– Imajući u vidu da je Srbija u međunarodnim odnosima poslednjih godina najpopularnija zemlja u svetu, srpska zastava   koju poseduje ova značka,  za vas će predstavljati dipolomatski pasoš kada budete putovali van granica Grčke – rekao je Marković.

On je izrazio i spremnost da pomogne obnovu mosta u grčkom letovalištu Paraliji, a sa čijom popravkomi vlasti iz Atine kasne.

Ilijas Hadžihristodulu je zahvalio Markoviću na poseti i ocenio da je Jagodina grad u usponu, pre svega zbog napora koje rukovodstvo grada Jagodine ulaže u njegov razvoj, a Jagodinu je doslovce nazvao malim Parizom. Prema njegovim rečima saradnja oblasti Pieria i Jagodine biće intezivirana u narednom periodu.

Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime