PALMA : OČEKUJEM OD TRAMPA POLITIKU PRAVA, A NE POLITKU SILE

0
“ Za troškove mog putovanja, kao i mini delegacije ni dinar ni iz republičkog ni iz gradskog budeta Jagodine, Sve smo sami platitli “ , rekao je Marković po završetku posete Vašingotnu.
Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine završio je višednevnu posetu Vašingtonu, gde je, kao jedini poliičar iz Srbije, prisustvovao inauguraciji novog američkog predsednika Donalda Trampa.

Marković je pred povratak u Srbiju dao rezime svog boravka u Vašingtonu, u glavnoj ulici američke prestonice u blizini Bele kuće i parlamenta i u nesposrednoj blizini hotela čiji je vlasnik Donald Tramp.

“ Donald Tramp je u svom inauguracionom govoru rekao da će SAD u budućnosti više voditi računa o svojim granicama, nego o tuđim, što znači da će biti manje ratova, a više ekonomske saradnje. Ako to kaže jedna velika i ekonomska i vojna sila, onda je to bitno i za Srbiju. Očekujem od novog presdednika SAD i njegove administracije, da će promeniti svoju politiku prema Srbiji i da će ubuduće voditi politiku prava, a ne politiku sile. Interes Srbije je da što pre uspostavi kontakte sa novom američkom administracijom. Srbija ne može da očekuje od novog tima u Beloj kući da brzo promeni odnos prema Srbiji, ali je za nas važno da više nikada ne bude isto kao što je bilo do sada “ rekao je Marković novinarima u Vašingtonu, pred povratak u Srbiju.

TRAMPOVA INAUGURACIJA ĆE MI OSTATI U DUGOM SEĆANJU

“ Inuguracija Donalda Trampa, kojoj sam prisustvovao kao jedini političar iz Srbije, bila je impresivna i to se ne može tako lako prepričati. Bili su tu bivši američki predsednici. Aplauze su dobili Karter i Buš, ali kada je izašao Tramp to su bile ovacije. Meni će to ostati u dugom sećanju i prisustvo na takvom skupu se možda ukazuje jednom u životu i ja sam imao tu čast da budem jedan od prisutnih. “ Trampova rečenica da je prošlo vreme onih koji samo pičaju mi je ostavila poseban utsak Oni koji samo pričaju neka idu na fakultete i neka predaju, a oni koji rade neka ostanu na političkoj sceni i da dela budu kriterijum “ , izjavio je Marković.

Marković je rekao, da je na skupu 450 američkih gradonačelnika u Vašingtonu gde je jedini van SAD, dogovoreno da sredinom ove godine u Srbiju dođe 15 gradonačelnika i 5 privrednika iz SAD, a takođe je na balu najveće Svetske organizacije pobratimskih gradova, Sister sities inernational, koja broji 600 gradova iz SAD i 2300 iz celog sveta, poučeno da će Jagodna postati član te organizacije.

JAGODINSKA KANBERA NAPRAVILA POSAO VEKA

Marković je rekao i da je vlasnik kompanije „Kanbera“ iz Jagodine, Milovan Vidojević imao niz sastanaka, te da mu je organizovan i sastanak u Čikagu.
“ U Čikagu je Vidojević u ime svoje kompanije napravio ugovor, koji podrazumeva da njegova kompanija radi pvc i alu stolariju za zgradu od 70 spratova, te da je to najveći ugovor koji je ta kompanija ikada napravila “ izjavio je Marković i dodao i da je vlasnik kompanije za proizvodnju nameštaja „JELA“ Miroljub Radovanvić imao niz sastanaka.

“ Želim da obavestim javnost da za naše troškove putovanja nijedan dinar nije otišao ni iz republičkog, ni iz gradskog budžeta Jagodine.Sve smo platili sami “ , zaključio je Marković i dodao da je u delegaciji bio i protparol Jedinstvene Srbije, Života Starčević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime