OJAČANA VLAST U PARAĆINU

0

Skupštinska većina u Paraćinu ojačana je danas priključivanjem četiri odbornika odborničke grupe “Novi koncept – SDS” postojećoj koaliciji koju čine odbornici izabrani na listama “Saša Paunović – Sigurno napred”, “Svi za Paraćin”, “Pokret za selo i grad” i “Srpsko – ruski pokret”.

Vladajuća većina sada ima 35 odbornika. Socijalisti su naime propustili nekoliko “gol šansi”, tj. prilika da na velika vrata ponovo uđu u lokalnu vlast nakon što su je svojevoljno napustili pre dve godine. Pozicija Srpske napredne stranke nije sasvim jasna. Iako su naprednjaci formalno u opoziciji, jedan od odbornika iz ove organizacije postavljen je na rukovodeću dužnost u JP “Direkcija za izgradnju”. Objašnjenje koje se čulo i iz vlasti i iz opozicije, bilo je da je reč o iskusnom inženjeru, stručnjaku, koji je potreban za sprovođenje specifičnih projekata, da odbornik nije napustio ni svoju stranku ni odborničku grupu, što znači da nema nikakvog “preletanja” – pa na ovo angažovanje treba gledati bez političkih naočara, jer inženjera njegove struke i takvog iskustva i nema na evidenciji NZS.

Međutim, posle prihvatanja inicijativa “Novog koncepta” od strane opštinskog veća, na današnjoj sednici doneta je odluka i da se prihvati inicijativa tri odbornika SNS-a i Fudbalskog saveza da se formira još jedna sportska ustanova – SRC “Jedinstvo”. Da li je reč o zakulisnoj saradnji vlasti i opozicije, da li je opozicija još uvek opozcicija i da li je reč o samostalnoj akciji grupe odbornika znaće se uskoro. Ipak, već sada je jasno da Paraćin nastavlja tradiciju “mirnog rešavanja političkih sporova” uz očuvanje političke stabilnosti širokim koalicijama što je i u prošlosti omogućavalo relativno miran rad skupštine opštine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime