NIKOLA PAVIĆEVIĆ: OD „RUBINA“ I „SODA VODE“ NAPRAVLJEN NAJVEĆI ŠPRICER NA SVETU

0

U Jagodini je, od roze vina „Rubina“ iz Kruševca i „Soda vode“ iz Jagodine, napravljen špricer od 1.000 litara, do sada najveći na svetu.

Spravljanju špricera, sinoć na terasi restorana „Restoran 360 Nikola“ u Turističkom kompleksu „Đurđevo brdo“, koji je bio organizator, prisustovalo je više od 1.000 Jagodinaca i turista, izjavio je Tanjugu menadžer restorana Nikola Pavićević.

Posudu sa vinom, iz hladnjače, na terasu restorana dovezao je viljuškar i postavio na jedno drveno bure, a zatim su radnici počeli da sipaju soda vodu.

Sve to uz muziku i brojne ljubitelje „dobrog špricera“ a najbolji je, tvrdi Pavićević, kada je „pola-pola – pola vina a pola soda vode“.

„Mešanje“ vina i vode trajalo je više od sat vremena, počelo je tek nešto pre 23 sata a završili, nekoliko minuta posle ponoći.

U okviru ove manifestacije organizovano je takmičenje u brzom ispijanju špricera, koga su podržalio brojni sponzori, a svi koji su bili na ovoj manifestaciji su mogli da degustiraju napravljeni špricer.

U Jagodini je 2012. godine održano prvo pravljenje špricera, napravljen je od 800 litara, a do tada su rekord držali Italijani, Vinarija „Lazarino“, sa 575 litara, objasnio je Pavićević.

„Ovim od 1.000 litara smo oborili vlastiti rekord od pre pet godina i ovo je rekord u svetu, niko nije napravio veći“, rekao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime