MIKI STOJANOVIĆ: NEMANJA JE UBIJEN GREŠKOM, ŽIVIM ZA DAN KADA ĆE UBICA BTI PRONAĐEN

0

U neizmernoj tugi i bolu advokat Milovan Miki Stojanović, njegova supruga i ćerka obeležavaju šest meseci od ubistva njihovog sina, brata Nemanje čiji se ubica ne zna. Kako objašnjava Milovan za “Blic” on će tražiti da se ceo slučaj ubistva njegovog sina sprovede do kraja, da se procesuiraju i nalogodavci i izvršioci i da se osude i kazne.

nemanja-dvokat– Nikada neću odustati od toga, iako je Nemanja ubijen greškom. Najteže je mojoj supruzi Tanji, koja je najzaslužnija za njegovo lepo vaspitanje, najviše će nedostajati njegovoj sestri Anđeli, kao i njegovoj devojci Neveni, a naročito meni, njegovom ocu. On nije bio samo moj sin, već dobar drugar, saradnik, kolega i prijatelj, pa onda najbolji sin, sa kojim sam se međusobno uvažavao i poštovao. Vodio sam ga na sve svečanosti na kojima su me pozivali kao disciplinskog tužioca Advokatske komore Srbije u Beogradu u člana Upravnog odbora Advokatske komore u Kragujevcu. Bila mi je velika čast što je uvek bio pored mene, jer je svojim manirima, dostojanstvom i pozitivnom energijom uvek bio poseban. Bilo je za advokaturu u Londonu, Parizu, Njujorku – priča Stojanović.

Šest meseci od gubitka svog sina mezimca ovaj čovek i dalje oseća teskobu kada kroči u njihovu advokatsku kancelariju, koja je, kako priča Stojanović, bez Nemanje prazna.

– Kada god se otvore vrata ja ću i dalje očekivati da Nemanja uđe, da mi se osmehne, da se vrati sa suđenja i presrećan mi kaže da je dobio spor. Da me tako srećan pozove kaže da to sve proslavimo uz ručak ili piće – sa tugom u glasu priča Milovan

Kako kaže, Nemanja je bio sin za primer, a on je bio najsrećniji otac na svetu.nemanja-i-sestra

– Bila mi je čast što sam ga imao 27 godina i što ću ga imati u mislima do kraja života. On će za mene uvek biti živ – sa suzama u očima kaže nesrećni otac.

S tugom se seća kada su ga dve koleginice njegovog sina srele ispred suda i uplakane rekle da Nemanja nije bio samo moj, već da je pripadao i svima njima.

Kako dodaje, Nemanju je poznavala cela Jagodina, pomagao je svima koji bi mu se obratili za pravni savet. Pamte ga kao dobrog, kulturnog i vaspitanog mladića.

– Iščupali su mi srce iz grudi. Nemanja je bio moj lepotan, moja uzdanica, moje sve. Bili smo maltene partneri u poslu, svi su se njemu obraćali za savet. Meni je delio savete kao da ima veliko iskustvo. Kolege su govorile da je mnogo bolji od mene, to mi je godilo, bio sam ponosan. Nema ga više i ja više nisam čovek, već ruina. Živim za dan kada će ubica biti pronađen – priča Miki.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime