MARINA VALO I BEND „BANDIDOS“ – SIMBOL „STATUSA“ – JAGODINCI VOLE LATINO ZVUK

0
Bend „Bandidos“ i Marina Valo postali su na neki način simbol kluba „Status“ u Jagodini. Oni su dokaz da se u pomoravskoj prestonici može čuti i cubismo i latino zvuk i da to ima svoju publiku. Marina Valo je poznato ime u muzičkom svetu i njen put pokazuje da se od muzike može živeti i u unutrašnjosti i da kada se čovek bavi onim što voli, uspeh je zagarantovan.
marina-1z„Sa svirkama u Statusu krenuli smo negde početkom februara ove godine i već na drugoj svirci imali rezervacije stolova  Odmah potom su počele da se prave grupice nekih tako, dragih ljudi, koji doslovno ne propuštaju nijednu našu svirku četvrtkom. Reakcije na taj latino zvuk su jako pozitivne da nas čak i oni koji privatno ne slušaju takvu vrstu muzike, posećuju. Zapravo, radi se o relaksirajucem repertoaru, to su fini, melodični, jako veliki hitovi a i mi u potpunosti uživamo dok sviramo, tako da se ta naša emocija verovatno odražava i na ljude koji nas slušaju“ kaže Marina.
Njen muzički put počinje rano, sa 7.ili 8.godina krenula je na privatne casove sviranja klavijature, a kasnije upisuje i muzičku školu sa željom da svira klavir ali je pod uticajem roditelja počela da svira harmoniku.
„U srednjoj školi sa profesorkom muzičke kulture, u sklopu muzičke radionice, pišem text za borbu protiv droge, snimam pesmu u studiju i spot. Tada sam imala 16 godina. Profesorka me u međuvremenu preporučuje jednom gitaristi koji je imao autorske pesme. To je bio moj prvi, punk bend. Snimili smo nekoliko pesmica, svirali na koncertima 202, gostovali na radio i tv emisijama. To je bio veoma interesantan period života. A onda kreće fakultet i jedna velika pauza. Posvetila sam se nekim drugim stvarima. U jednom trenutku sam mislila da sam bolji pesnik no muzičar i da je bolje da se fokusiram na pisanje pesama nego na pevanje. Međutim, splet okolnosti me je nekako često dovlačio u situacije da su me drugari, muzičari, povremeno zvali na svoju svirku da otpevam „po neku“ pesmu. I tako me je, sasvim „slučajno“ čuo jedan, sada moj jako dobar prijatelj, gitarista i odmah imao plan za mene; da ja budem frontmen njegovog rock benda. To su bili muzičari koji su već dugo u poslu i naravno, bili jako skeptični. Međutim, odmah nakon moje prve svirke i to baš u Statusu koja se desila 14.02.2009. mišljenja su se promenila. Pevala sam kao da mi je 21.svirka, rekli su mi, a budući da sam se kratko vreme bavila i glumom, uspela sam jako dobro da prekrijem ogromnu tremu. Tako su krenule da se nizu svirke“ priča marina-valoMarina.
Iako je imala stav da nikada neće pevati „narodnjake“ jer je od njih boli glava, vremenom je shvatila da se pristojno može zaraditi forsirajući ovu vrstu muzike.
„Ako želiš da živiš isključivo od muzike, najlakše je da se baviš narodnom muzikom, ne samo u malim već i većim sredinama. Nažalost, ovo sto se danas sluša po kafanama i klubovima, nije ona lepa narodna pesma koju čak i rokersko uvo voli da čuje, već je to u pravom smislu reci šund. To su „hitovi“ koji se prave za pola sata, sto je jako daleko od pravog shvatanja muzike kao umetnosti“
Marina Valo radi i na autorskim projektima.
„Imam jednu pesmu koju sam započela u studiju još pre tri godine i koju planiram da u ovoj godini konačno završim. Pesma je u jazz maniru, zasad je text na engleskom jeziku ali ću verovatno napisati i domaću verziju. Nakon toga planiram još neke pesme koje će verovatno biti nešto komercijalnijeg karaktera, kao i jedan lepi album decijih pesmica u saradnji sa svojim prijateljima. Moram da napomenem da iza sebe imam veliki broj sati provedenih u studiju i materijal koji nisam toliko promovisala jer nijedna od tih pesama nije licno moja, uglavnom su to bile saradnje sa drugim bendovima. Za neke od tih pesama postoji i video sadržaj koji se može pronaći na Yotubu“.
Marina Valo i bend Bandidos svakog četvrtka sviraju u klubu Status u Jagodini.
JAGODINA JE UVEK NEDRILA TALENTOVANE MUZIČARE
„Jagodina je oduvek nedrila jako kvalitetne, talentovane muzicare. I danas je takva situacija. Drago mi je da i dalje postoje dobri rock bendovi i da imaju posla. Takođe, poslednje tri godine u Jagodini se održava tzv. Rock Klan Festival koji će, nadamo se, kroz neku godinu prikupiti još veći broj mladih muzičara i publike. On je i nastao sa ciljem da održi a i dodatno razvije jagodinsku rock ‘n’ roll scenu i proširi je svuda po Srbiji. Sada je već u pripremi četvrti Rock Klan Fest koji će biti održan u oktobru ove godine“

 

Type a message…
 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime