TOŠE BI DANAS NAPUNIO 36 GODINA

0

Da je među živima, Toše Proeski bi danas napunio 36 godina. Rođen je 25.januara 1981.godine.

Toše je karijeru započeo kada je imao svega 10 godina, fascinantnom izvedbom Ave Marije.

Proeski je sa 15 godina već nastupao na festivalu Makfest, a nakon što je s Tonijem Cetinskim 2004. godine snimio hit „Lagala nas mala“ osvojio je i hrvatsku publiku. S pesmom „Srce nije kamen“ našao se na vrhu mnogih muzičkih lista.

Pored pevanja, Toše se bavio i humanitarnim radom kao UNICEF-ov poslanik dobre volje, a zbog učinjenih dobrih dela 2002. godine primio i priznanje Majke Tereze.

Nažalost, karijeru koja je obećavala i njegov mladi život naprasno je prekinula saobraćajna nezgoda. Toše Proeski poginuo je oko 6.20, 16. oktobra 2007. godine na autoputu A3, na putu iz Skoplja za Zagreb.

Automobil koji je vozio Georgij Georgijevski udario je u teretno vozilo nakon što je vozač zaspao za volanom. Menadžerka, Ljiljana Petrović, koja je lakše povređena, spavala je u trenutku nezgode baš kao i Toše.

Nažalost, pevač je na mestu preminuo od posledice povrede kičme.

Istraga je pokazala kako se vazdušni jastuci u trenutku nezgode nisu otvorili. Toše Proeski pre smrti je snimio brojne pesme koje nije stigao da objavi. Jedna od njih je “ If You Wanna Leave Me“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime