MAJKA PRE SMRTI – „AKO MI SE NEŠTO DESI, DECU DAJTE MOM BRATU“

0

Srbiju je šokirao slučaj koji se dogodio u Velikom Popoviću, kada je jagodinska policija uhapsila G.M. (38) pod sumnjom da je obljubio šesnaestogodišnju devojčicu koja je njegova sestričina. Dete je 2014. godine posle tragične smrti roditelja, ujni i ujaku povereno na čuvanje. Devojčica je bila prisutna u stanu kada je pre četiri godine njen otac ubio njenu majku, a zatim sebi oduzeo život.

Policija je saopštila da se sumnja da je ujak obljubio sestričinu nekoliko puta, o čemu ona nije govorila, a ni drugi članovi porodice to nisu prijavili radnicima Centra za socijalni rad u Svilajncu koji su vodili ovaj slučaj, kao ni policiji. U selu Veliki Popović zatekli smo ujnu devojčice i suprugu uhapšenog, Mirjanu M.

„To nije istina, to sigurno i stopostotno nije istina. Ne znam šta je istina, videćemo, ali ja mislim da je ona htela da nam se osveti jer smo joj branili neke stvari sa kojima se nismo slagali. Ona nije bila depresivna, ali je život videla na svoj način. Ako nije želela da živi sa nama, uvek je mogla da ode kod dede, a ne da nam ovako nešto uradi i napravi skandal“ kaže ujna Mirjana koja u braku sa uhapšenim G.M. ima dva sina.

G.M. se nalazi u pritvoru, a na policiji je da ispita sve članove porodice šta se u njihovoj kući dešavalo. Prema nezvaničnim informacijama, navodno je baba znala da se nešto čudno događa pa je maloletnica u poslednje vreme spavala sa njom u sobi.

Ova devojčica, kao i njena sestra koja živi u Kragujevcu, prošle su kroz pakao. Njihovu majku je, pošto ga je napustila i preselila se sa decom u iznajmljeni stan u Sviljancu, decembra 2014. ubio njihov otac. Devojčica je bila sakrivena u kupatilu.

„Majka je pre nego što je ubijen u strahovitom porodičnom nasilju, u krugu porodice govorila da, ukoliko se njoj nešto desi, deca budu data ujaku na čuvanje. G.M. je njen brat po majci“ kaže izvor blizak istrazi.

Dete se sada nalazi u kući kod dede po majci. Dve porodice, dedina i ujakova, tokom godina koje su prošle od ubistva i samoubistva roditelja, bile su u nekoj vrsti sukoba zbog hraniteljstva. Šta se ovde događalo, pokazaće istraga. G.M. je u petak dao iskaz u Višem tužilaštvu u Jagodini.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime