MAJA GOJKOVIĆ MINISTARKA KULTURE, MARTINOVIĆ PREDSEDNIK PARLAMENTA?

0

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković od marta ulazi u Vladu, i to kao ministarka kulture, dok će na njeno mesto u parlamentu doći šef poslaničke grupe SNS u skupštini Aleksandar Martinović, piše beogradska štampa.

Nije tajna da aktuelni ministar kulture Vladan Vukosavljević nije ispunio kriterijume i ostvario rezultate koji su se očekivali. Već mesecima se govori o tome i razmišlja ko bi mogao da preuzme taj resor„, prenosi Tanjug izjavu neimenovanog sagovornika „Srpskog telegrafa“ iz vrha vlasti.

Rešenje bi, navodi isti izvor, mogla da bude upravo Gojkovićeva, „koja mesecima trpi torturu u parlamentu“. Prema njegovim rečima, upravo je to razlog što je Gojkovićeva podnela ostavku na funkciju u Odboru za kulturu i informisanje.

Kako ističe isti izvor, reč je o „izuzetno obrazovanoj ženi koja bi mogla da bude pravo rešenje za Ministarstvo kulture“. Izvori lista navode da će upražnjeno mesto predsednika parlamenta najverovatnije popuniti aktuelni šef poslaničke grupe naprednjaka.

Martinović se pokazao kao vešt govornik, ali i sposoban šef najveće poslaničke grupe. Zato se i razmatra da upravo on bude novi predsednik Skupštine„, zaključio je izvor „Srpskog telegrafa“. Inače, ovo nije prvi put da se Gojković pominje kao potencijalna ministarka kulture. Iste spekulacije bile su aktuelne i 2013. godine kada su mediji pisali da bi mogla da zameni tadašnjeg ministra Bratislava Petkovića.

Autor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime