KRISTINA NESTALA, OTIŠLA U RIM?

1

Roditeljima Kristine Videnović iz Dragocveta kod Jagodine javila je jedna turistička agencija u ovom gradu, koja je prodala aranžman ili autobusku kartu za Rim.

“U nedelju popodne pozvali su nas ljudi iz agencije da nam kažu da je Kristina njihovim prevozom otišla za Rim i da će u ponedeljak ujutru da nam daju bliže informacije. Ne shvatamo odakle joj novac da uplati takvo putovanje ni da li joj je neko novac poslao i vrbovao je, ne znamo odakle joj novac da napravi pasoš jer ona nije radila. Mi smo joj davali po 1.000 din za osnovne potrepštine” kaže zabrinuti otac Saša.

Kristina je povučena devojka koja je pre dva meseca napunila 18 godina. Od malena je imala zdravstvenih problema sa kičmom i srčanim zaliscima.

”Ona jedino zna za putovanja u Beograd i Kragujevac gde smo je vodili kod lekara. Nikada nije izašla iz zemlje. Ona nije imala para da napravi pasoš i da uplati put u Rim. Na tabletu koji je koristila postoji šifra i nismo mogli da otkrijemo da li se sa nekim dopisivala. Koliko znamo nije koristila društvene mreže. Nije imala neke drugarice, nije uveče izlazila niti je imala momka” kaže majka Nataša.

Kristine nema već 10 dana.

– Kristina nam je rekla da je probudimo rano ujutru jer je trebalo da ide na probni rad u jedan supermarket, pošto je nedavno završila Trgovačku školu. Izašla je oko dva sata posle ponoći i nestala. Ponela je malu torbu, nešto osnovnih stvari i 1.000 dinara. Kada je supruga ustala u pet sati ujutru, pronašla je oproštajnu poruku u kojoj je pisalo „Odlazim i možda se nikada neću vratiti. Nemojte zvati policiju. Razdelite moje stvari i kozmetiku“. To nas je posebno zabrinulo – počinje priču otac Saša Videnović.

Sutradan je, kako kaže, u panici otišao do policije kako bi prijavio nestanak. Pokušavali su na sve načine da dobiju bilo kakvu informaciju o svojoj mezimici, te su tako obilazili školske drugarice, prijatelje, zvali rođake koji žive u inostranstvu kako bi proverili da li je otišla kod njih, ali uzalud.

– Inspektor u jagodinskoj policiji me je obavestio da se Kristina javila, prvog dana po nestanku, i da je rekla da će se brzo vratiti. U petak, 18. maja, posle ponovnog odlaska u policiju, inspektor mi je rekao da je proverom utvrdio da ima pasoš i da je autobusom prešla granicu Batrovci, te da se nalazi na spisku putnika, ali ne i koji je bio prevoznik i u kom pravcu. Veliki problem predstavlja što je ona odnedavno punoletna i što, po zakonu, može da se kreće slobodno svuda bez zaustavljanja policije – priča Saša i dodaje da su joj „izvadili ličnu kartu, ali ne i pasoš“.

Roditelji mole sve osobe koje bilo šta saznaju o Kristini da obaveste policiju ili roditelje na sledeće brojeve: 035/272-636, 061/652-7728 i 061/283-2114.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime