KONOVALOV – ŠAMPIONSKI POJAS ZA VUČIĆA

0

U prepunoj sportskoj hali JASSA u Jagodini, pred oko 6 hiljada gledalaca, kik bokser Palminih tigrova i reprezentativac Srbije, Aleksandar Konovalov, odbranio je titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini lou kik u kategoriji do 64,5 kg, nakon što je u trećoj rundi tri puta nokautirao izazivača, Italijana Luku Mamelija. Meču su pored domaćina, osnivača kik boks kluba „Palmini tigrovi“ i počasnog predsednika Kik boks saveza Srbije, Dragana Markovića Palme, prisustvovali i ministri u Vladi Srbije, Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Vanja Udovičić i Aleksandar Antić, zamenik predsednika Pokreta snaga Srbije, Dragomir Karić kao i 15 ambasadora, između ostalih i ambasadori Rusije i Kine, Aleksandar Čepurin i Li Mančang. Prisutan je bio i predsednik Svetske kik boks federacije i kik boks saveza Srbije, Borislav Pelević kao i otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković. Pelević je proglasio meč otvorenim i uručio Draganu Markoviću Zlatnu plaketu za zasluge u razvoju ovog sporta.

konovalov-2017-2

ALEKSANDAR KONOVALOV :
ŠAMPIONSKI POJAS ZA VUČIĆA

„ Velika mi je čast što mi je šampionski pojas večeras predao legenda sporta, ministar Vanja Udovičić. Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi bez koga ovoga ne bi bilo. Ja ću zamoliti Vanju Udovičića da ovaj šampionski pojas uruči premijeru i budućem predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti za sve što radi, a siguran sam da će i ubuduće raditi na dobrobit srpskog sporta“ rekao je Konovalov

PALMA : MLADI DA SE BAVE SPORTOM

„ Želim da se zahvalim publici, ministrima u Vladi, ekselencijama iz 15 država. Kina, Rusja i ostatak sveta su večeras bili u Jagodini da podrže našeg Aleksandra. Ovo je najdirektniji pokazatelj da je kik boks budućnost u svetu i da je ovo jedan od najhumanijih sportova. Zašto mi ovo radimo. Želimo da skrenemo mlade ljude sa lošeg puta, da se bave sportom i da budu u sportskim halama i na sportskim terenima. Pozivam mlade ljude da se bave sportom. Puno mi je srce kada vidim da oni daju sve od sebe i pobede“ rekao je Dragan Marković Palma.

IVICA DAČIĆ : OVO JE USPEH ZA CELU SRBIJU

„ Ovo je jedan poseban spektakl na koji je Jagodina navikla, ali za to je potrebno da neko bude entuzijasta. Bez entuzijazma i posvećenosti, kao što to radi Dragan Markovć ovoga ne bi bilo. Ovo je uspeh za Jagodinu i ovo je uspeh za celu Srbiju“, rekao je Dačić.

NEBOJŠA STEFANOVIĆ : PONOSNI SMO

„ Mi smo ponosni što je Srbija osvojila veliku nagradu večeras. Dragan Marković je ovo veličanstveno organizovao. I po broju ljudi i koliko su raspoloženi da dođu i bodre svoje borce. To je ključna poruka. Ovo je veče sporta. I Dragan kao bivši sportista i Konovalov kao mladi sportista zaslužili su da ova veče bude posvećena njima“ , istakao je Stefanović.

VANjA UDOVIČIĆ : ČESTITAM ALEKSANDRU

„ Čestitam Aleksandru. Samo vrhunski sportista zna koliko je teško postati svetski šampion, a onda koliko je još teže odbraniti tu titulu i ono što sa ponosom možemo da kažemo jeste da Srbija ima svetskog šampiona i iskreno se nadam da će Konovalov nastaviti da bude onaj idol koji je neophodan našoj omladini“, istakao je ministar sporta.

SRĐAN ĐOKOVIĆ :
NOVAK I ALEKSANDAR DA NASTAVE GDE SU STALI

„ Ovo je bilo fenomenalno. Hvala Bogu da se ovako nešto održava u jednom prelepom gradu kao što je Jagodina i da to bude model za sve ostale gradove u Srbiji. Da Novak i Aleksandar nastave tamo gde su stali i proslavljaju Srbiju u svetu“, rekao je otac našeg najbolje sportiste na šta je Dragan Marković Palma dodao „ Novak je idol svim sportistima u Srbiji. Kada se boriš kao Novak pobeđuješ sigurno „.

Centralnom meču prethodilo je 6 uvodnih borbi u kojima su kik bokseri Palminih tigrova ostvarili 4 pobede i dva poraza. Borili su se takmičarima iz Niša, Vranja, Beograda, Novog Pazara i Kosovske Mitrovice. Nastupila je i plesna grupa
„Drim tim“ iz Jagodine , čiji su članovi rukama ispisali „POBEDA“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime