GRAD KONVERTUJE DUGOVE INDUSTRIJE KABLOVA

0

Gradsko veće Skupštine grada Jagodine, odlučilo je da se potraživanja grada prema Industriji kablova konvertuju u udeo Jagodine u kapitalu „Kablova“.

Odluka će biti doneta u ponedeljak na sednici Skupštine grada, posle čega će biti dostavljena Ministarstvu finansija – Poreskoj upravi, stoji u obrazloženju Gradskog veća koga je potpisao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Reč je o potraživanjima do 31.avgusta 2016.godine, „a visina potraživanja i obračun kamate do dana prvosnažnosti UPPR-a, biće utvrđeni Zaposnikom nadležne jedinice Ministarstva finansija – Poreske uprave“, navodi se u odluci.

Potraživanja Grada Jagodine prema Industriji kablova su 272.122.095 dinara, a Vlada Srbije je, zaključkom od 17.avgusta, meru konvertovanja potraživanja prema „Kablovima“, naložila i ostalim državnim poveriocima: Fondu za razvoj, Agenciji za osiguranje depozita, Republičkom fondu PIO, Republičkom fondu za zdravstvo, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, opštinama Pomoravskog okruga Chupriji, Paraćinu, Rekovcu, Despotovcu, Svilajncu, Batočini, Chićevcu…

Industrija kablova u Jagodini, gigant SFR Jugoslavije, sada je u sistemu Unapred pripremljenog programa reorganizacije (UPPR), i njegovo usvajanje u sindikata „Kablova“ očekuje ove godine.

U avgustu prošle godine, „Kablove“ je, koristeći socijalni program, napustilo 850 radnika i sada ih je oko 400.

Industrija kablova radi i izvozi, a prema podacima Regionalne privredne komore, nalazi se među 10 najvećih izvoznika u Ssumadiji i Pomoravlju.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime