DR ZORAN RADOJIČIĆ NOVI GRADONAČELNK BEOGRADA

0

Trilema je razrešena – direktor i hirurg Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić biće novi gradonačelnik Beograda, a dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić njegov zamenik, ekskluzivno saznaje „Blic“.

To je, kako objašnjava naš sagovornik, ideja lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koju će šef beogradskog odbora Nebojša Stefanović da iskaže i predloži na današnjoj sednici stranke. Radojičić je, podsetimo, bio prvi na listi SNS na izborima u prestonici koji su održani 4. marta, a na kojima su naprednjaci osvojili 44,99 odsto podrške.

Izvor „Blica“ iz vrha SNS kaže da je predlog Radojičića za gradonačelnika ispunjenje obećanja koje je SNS dao Beograđanima u predizbornoj kampanji.

– Radojičić je bio prvi na listi, i fer bi bilo da ne varamo narod, da u ovom trenutnku na tu poziciju ne stavimo nekog drugog sa liste. Drugo, rekli smo da ćemo ići sa novim licima, ali je važno i da u gradskoj vlasti bude iskusnih, starih lica koji znaju posao u prestonici, pa će pored Radojičića tu biti i Vesić i Andreja Mladenović. Vesić će, najverovatnije, biti na poziciji zamenika gradonačelnika, a Mladenović najverovatnije pomoćnik. Biće i još novih lica, poput bivšeg košarkaša Gorana Grbovića, koji će takođe ući u gradsku upravu. Suština je da SNS hoće da ispuni obećanje koje je Beogradu dao, a o svemu tome će se diskutovati u stranci, gde će biti doneta konačna odluka – ističe izvor „Blica“.

Osim Radojičića i Vesića, koji su se spominjali da bi mogli da vode prestonicu, favorit za naslednika Siniše Malog bila je i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

– Mnogi su mislili da je ona idealno rešenje za to mesto jer je cela stranka bila za nju. Međutim, rukovodstvo je smatralo da je pred Irenom budućnost, da je pred njom ozbiljna perspektiva, ali i da joj je potrebno još malo znanja i iskustva što će ona u svakom slučaju u naredne dve-tri godine i steći – kaže naš izvor.

Ko će biti novi gradonačelnik bila je jedna od najvećih nepoznanica političke scene u Srbiji. Kada je obelodanjeno da će biti prvi na listi SNS, Radojičić je otkrio da nije imao nikakvu dilemu da stane na čelo izborne liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, ali i najavio projekat „Tiršova 2“.

Kao glavni razlog, naveo je činjenicu da veoma ceni rad i ume da prepozna one koji se istinski, nesebično trude i stvaraju.

– U tom smislu prepoznajem energiju Aleksandra Vučića i iskrenu želju da Srbiju učini lepšim i boljim mestom za život njenih građana. Moj otac je bio bagerista na kopovima rudnika i kao izuzetno vredan čovek uspeo je da mi pruži mogućnost da se školujem i postanem ovo što sam danas. Moji roditelji su verovali u mene i trudili su se da mi obezbede šansu da ostvarim svoje potencijale. Kao otac dvojice sinova ni u jednom trenutku neću stajati po strani i čekati da se drugi bore za njihovu budućnost i budućnost ostale dece. Maksim Gorki je rekao: „Deca, to su naše sutrašnje sudije“ – istakao je Radojičić.

Glasanje u četvrtak 7.juna

Novi gradonačelnik biće biran na sednici Skupštine grada koja je zakazana za 7. jun. SNS sa 64 odbornika ima apsolutnu većinu, a uz to i podršku osam odbornika koalicije SPS–JS.

Blic.rs

FOTO: ZORAN ŽESTIĆ / TANJUG

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime