BAKA PORODILA TRUDNICU DOK JE STIGLA HITNA POMOĆ, LEKARI OSTALI ZATEČENI

0

Ekipa jagodinske Hitne pomoći danas je oko 11 sati u selu Topola učestvovala u porođaju dvadesetogodišnje majke koja je svet donela zdravu žensku bebu. Posle primljenog poziva, iz petnaestak kilometara udaljenog sela Topola, ekipa Hitne pomoći je odmah krenula. U pitanju su bili minuti. Porođaj je, međutim, već počeo.

„Hrabra baka je pre nas uradila sav bitan posao, mi došli u trenutku kada je porođaj počeo, uradili smo sve što je trebalo, zbrinuli majku koja je na donela na svet zdravu žensku bebu. Majka se porodila u kući i to se sada veoma retko događa. Baka je podvezala pupčanu vrcu, sterilisala makaze kojim je presekla, mi smo ostali zatečeni. Retko se viđe u 21 veku da u maltene nemogućim uslovima neko ko nije zdravstveni radnik ovako obavi posao. Nikad ovako nešto nisam video. U velikoj bedi i sirotinji i lošim uslovima, baka se fenomenalno snašla. Starovremenska žena koja zna kako se to nekad radilo. Dobro su majka i beba. Beba je super, a majka umorna i zbunjena od svega. Smestili smo ih u porodilište“, kaže lekar Hitne pomoći, dr Boris Đorić.

Mlada majka nije imala drugu pomoć sem bake u selu, pa je zato možda i kasnila sa odlaskom u bolnicu i pozivanjem pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime