APSOLVENTSKO VEČE 18.GENERACIJE VMŠSS U ĆUPRIJI

0

Sinoć je 18. generacija Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija proslavila apsolventsko veče u poznatom lokalnom restoranu. Preko 400 studenata završne godine svih smerova okupilo se da na tradicionalan način obeleže kraj svoga školovanja u VMŠSS Ćuprija i zakorače u novo, profesionalno doba svog života.

Na početku večeri predstavnici Studentskog parlamenta izrazili su veliku zahvalnost direktoru Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji, dr sci. med. Hristosu Aleksopulosu, koji je poneo titulu „Najboljeg direktora“ zbog nesebčnog zalaganja i podrške svim studentima tokom njihovog školovanja.

Studenti završne godine strukovnih studija okarakterisali su direktora prvenstveno kao sjajnog pedagoga, profesora i prijatelja, a onda kao i njihovog direktora koji je izlazio u susret pri rešavanju svih studentskih pitanja ali i unapređenju uslova školovanja. Studenti su prisutne podsetili na sve što je u protekloj godini učinjeno za njih, od organizacije Prve međunarodne konferencije studenata u Grčkoj, mogućnosti međunarodne razmene i dobijanja stipendija za sticanje stručne prakse u inostranstvu do odlazaka i učestvovanje na konferencijama zdrvstvenih radnika širom Srbije.
Dr sci. med. Hristos Alksopulos je istakao da zahvalnicu zapravo zaslužuje Ministarstvo prosvete na čelu sa ministrom Šarčevićem jer novi zakon o visokom obrazovanju studentima donosi brojne benefite. Između ostalog i omogućeno aktivno učestvanje u procesu nastave kao studenti demonstaratori pri čemu najbolji studenti imaju mogućnost da naučeno primene u praki, što je i sprovedeno na VMŠSS.
Direktor je takođe dodao da treba odati priznanje i Vladi Republike Srbije, zahvaljujući kojoj je Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija postala socijalno odgovorna ustanova koja je preduzela podsticajne mere za porast nataliteta, koje je predsednik Vučić predložio. Škola je obezbedila brojne povlastice u školovanju socijalno ugroženih porodica i porodica sa troje i više dece i time dala skroman doprinos u borbi protiv „bele kuge“.

apsolventi

U oproštajnom pozdravu Direktor je naglasio da svim studentima duguje veliku zahvalnost za aktivan volonterski rad u organizaciji i obeležavanju svih manifestacija VMŠSS i Studentskog parlamenta, spomenuvši pri tom obeležavanje Međunarodnog dana studenata, Dan Evrope i brojnih stručnih sastanaka i edukacija. Dodavši, da je obrazovanje novih generacija sigurna karta za bolju Srbiju, a ono što je zajednički prioritet svih državnih institucija je naša zemlja jer mi volimo Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime