ZORANA, MAŠA, MARTA I BECA – JAGODINSKE SREDNJOŠKOLKE OSNOVALE BEND H.A.N.D.!

0

Četiri srednjoškolke, gimnazijalke, još devojčice koje u ovom vremenu šunda i lošeg ukusa nisu krenule za većinom koja preferira komercijalni način života, upustile su se u ozbiljan posao – rešile su da budu kvalitetne. One su prošlog leta nastupale kao ulični muzičari u Jagodini, a onda i osnovale bend „Have a nice day“. One su Zorana Janković, Maša Antonijević, Marta Zlatković i Aleksandra Tasić Beca – H.A.N.D.

„Tokom letnjeg raspusta svirale smo kao ulični muzičari ispred Kulturnog centra u Jagodini. Ljudima koji su nas slušali dopali su se naši kaveri (cover) tj obrade. Tako smo se odlučile da preduzmemo sledeći korak, a to je osnivanje benda. Za sada imamo dva kavera „Back to December“ Taylor Swift i „Možda sam lud“ Galije. Inače, Galijin kaver smo poslali njihovoj zvaničnoj stranici. Želele smo da probamo, eto da vidimo hoće li neko obratiti pažnju. Ne samo da su obratitli pažnju, nego su nas objavili i to nam je dalo podstrek da radimo dalje“ kaže Zorana Janković.

6

Ove četiri devojke druže se od detinjstva, prave su prijateljice i veoma su jedinstvene. Kada su ih novinari Infocentrale kontaktirali, jedna od njih nije mogla zbog obaveza da učestvuje u intervjuu pa smo postavili pitanje da li bismo mogli da snimamo bez nje. Ostale tri su se naljubaznije zahvalile i rekle da bi volele da sve četiri budu u medijima, ili sve ili niko.

„Družimo se od petog razreda i oduvek nas je zbližavala ljubav prema muzici. Šalile smo se na temu osnivanja benda, nismo mislile da martaćemo stvarno jednog dana da postanemo ulični muzičari, a potom i da snimamo obrade naših i stranih pesama. Sve se desilo spontano. Želja nam je da postanemo što bolje u onome sto radimo i da se dobro zabavimo, ali i da pokrenemo mlade da pokažu svoj talenat i da zajedno širimo dobre vibracije i uživamo u kvalitetnoj muzici. Privatno slušamo Neverne bebe, Galiju, Ekv, Van Gog, Sars… volimo i strane izvodjače kao sto su Imagine dragons, Onerepublic, Coldplay, The script zatim Taylor Swift, Christinu Aguileru“ kaže Maša Antonijević.

Marta je objasnila da tri devojke iz benda sviraju instrumente.

„U bendu imamo tri instrumenta, klavir, gitara i flauta. Beca, Zorana i ja smo završile nižu Muzičku školu i to su bili naši počeci u muzici“ kaže Marta.

Beca dodaje da H.A.N.D. ima svoj Youtube kanal i da tamo ko želi može da pogleda kovere koje su radile.

„U planu nam je da nastavimo da snimamo, trenutno nešto i komponujemo i značajno nam je da ljudi to čuju. Uživamo u muzici“ kaže Beca.

Kasnije planiraju da upisu fakultete, Marta Muzičku akademiju, Zorana i Maša Akademiju dramskih umetnosti, a Aleksandra jos uvek nije odlučila šta će upisati posle Gimnazije.

„Videćemo na koje strane će nas život odvesti, ali za sada želimo da uzivamo u mladosti, prijateljstvu i sirimo pozitivnu energiju!“ dodaju u glas.

Jagodina zaista ima talentovanu decu i mlade. Važno je da to ne zaboravimo i da im pružimo podršku u njihovoj borbi da kvalitet opstane i bude nagrađen.

Njih četiri gostovaće kod Taše i Nađe u emisiji „Mala centrala“ koja će na kanalu Infocentrale biti postavljena u subotu.

FOTO Facebook
Prethodni tekstDANAS KONCERT BAROKNE MUZIKE
Sledeći tekstNOVI GOCIN RECEPT: SLATKO OD NEKTARINA – SAČUVAJTE MALO LETA U TEGLI!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime