ZOO VRTOVI U GUBICIMA, DA LI JE VREME DA ZOO VRTOVI PRESTANU DA POSTOJE?

0

Zbog velikih gubitaka zooloških vrtova usled pandemije korona virusa i smanjenja poseta, udruženja za zaštitu životinja traže zatvaranje ovih „mesta zabave“. Kako navode udruženja, ishrana životinja je sve teža, prihoda nema a životinje ionako već dovoljno pate na ovakvim mestima. 

– Realizovan je jako mali broj školskih ekskurzija, gotovo da ih nije ni bilo, što je direktno uslovilo gubitak od 8.000.0000 dinara kada je u pitanju prodaja karata i 6.000.000 dinara kada je u pitanju prihod restorana“, precizira se u izveštaju J.P „Zoološki vrt“ Skupštini grada koga je potpisala v.d direktora Ivana Ristić – Ilić.

Individualni broj poseta opao je za 40 odsto, koliko i ugostiteljskih usluga, a značajno su niži prihodi i od prodaje suvenira i svi ostali prihodi, navodi se u izveštaju.

„Iako je urađeno sve kako bi posedice bile što manje, realizacija poslovanja u 2020. godini je manja u odnosu na plan usled direktnog uticaja proglašenja vanrednog stanja u Srbiji i pandemije koroona virusa koja je obeležila celu poslovnu godinu“.

Čak i svetski zoo vrtovi planiraju zatvaranje čak i uspavljivanje životinja.

„Ukoliko do toga dođe, moraćemo da uspavamo životinje, jer će u suprotnom umreti od gladi“, rekla je.

„Najgora opcija je da ih hranimo drugim životinjama“ kaže Verena Kaspari iz zoološkog vrta Nojminster za BBC.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime